Menu
Idag släpps Avantgardets nya hyllade album – och nu åker

Idag släpps Avantgardets nya hyllade album – och nu åker "Sveriges kanske bästa liveband" på turné igen

11 nov kl: 11:41

Idag släpps Avantgardets åttonde och redan hyllade fullängdare "Inget här är byggt för oss". Samtidigt annonserar ett av Sveriges mest uppmärksammade liveband en ny omfattande turné med premiär i Västerås ikväll.

11 november - Västerås, Intiman
12 november - Stockholm, Morfar Ginko (releasefest)
10 december - Sandviken, Kungen
29 december - Stockholm, Kulturhuset (med Florence Valentin)
5 januari - Malmö, Plan B
6 januari - Jönköping, The Hush Hush Club
14 januari - Motala, Bomber Bar
3 februari - Uppsala, Katalin
10 februari - Örnsköldsvik, Musikhuset
11 februari - Sundsvall, Pipeline
17 februari - Göteborg, Nefertiti

”En livekänsla som ofta är svår att återskapa på skiva men som Sveriges kanske bästa liveband är mästare på”
- Gaffa 4 stjärnor

”En ny fullängdare som mycket väl kan vara början på ett stort kapitel”
- Barometern 4 fjädrar

Trots pandemiåren har det ständigt aktuella indiebandet Avantgardet haft en extremt produktiv period med två kritikerrosade turnéer, tre fullängdsalbum, en samlingsskiva samt boken Alltid bakom er 2016-2021. Idag släpps Inget här är byggt för oss, det första album som Rasmus Arvidsson och Jocke Åhlund gör tillsammans sedan Alla känner apan 2018, ett samarbete som genererat tre Grammisnomineringar och som varit efterlängtat av många.

Rasmus Arvidsson, som prisats för sitt textförfattande och sin poesi, har aldrig varit rädd att ta upp aktuella eller komplexa ämnen trots ramen för smittsam popmusik. Inget här är byggt för oss präglas av en maktlöshet över tiden som river en i ansiktet och en upplevelse av stor brist på perspektiv och empati för andra människors utsatta situationer.

– Jag vill alltid förmedla något med min musik och med tanke på vad som har hänt både i Sverige och i omvärlden de senaste månaderna känner jag att det är oförlåtligt att inte göra allt som står i ens makt för att försöka påverka, i mitt fall är det att göra och försöka sprida min musik, både på skiva men också live. För Avantgardet har det alltid varit oerhört viktigt att komma ut och spela i hela landet och inte bara i storstäderna, säger Rasmus Arvidsson.

Idag annonserar också Avantgardet sin nya höst- och vinterturné med elva stopp, i bland annat Västerås, Jönköping, Örnsköldsvik och Motala.

– Musik i allmänhet och Avantgardets spelningar i synnerhet har alltid varit ett bevis för mig på att det går att skapa gemenskap över alla gränser. Via musiken kan jag låna ut mina ögon och min röst till andra och förhoppningsvis få någon att tänka ett steg längre än sin egen plånbok och sina vardagsbekymmer.

Biljetterna till turnén finns här och "Inget här är byggt för oss" lyssnas på här.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad