Menu
Way Out West blir den första festivalen i Skandinavien med att sälja livstidsbiljetter i form av NFTs!

Way Out West blir den första festivalen i Skandinavien med att sälja livstidsbiljetter i form av NFTs!

6 jul kl: 10:01

Way Out West kommer bli den första festivalen i Skandinavien med att sälja livstidsbiljetter i form av NFTs, så kallade WOW Moments. Försäljningen sker i samarbete med den fandrivna musikplattformen Corite.

Det kommer auktioneras ut tre NFTs som kommer ge ägaren VIP-access till festivalen livet ut. Årets upplaga av Way Out West markerar festivalens 14-årsjubileum. Efter ett pandemiuppehåll är årets headliners starkare än någonsin, med hyllade akter som Tame Impala, Dave, Nick Cave and the Bad Seeds, Burna Boy, First Aid Kit, Yung Lean, Central Cee, Girl In Red, Slowthai + många fler. Dessa NFTs kommer att säljas genom en så kallad dutch auction med start Fredagen den 8 Juli på corite.com/wow.

Det här är ett drömprojekt för oss på Corite efter att ha varit hängivna Way Out West-besökare under lång tid. WOW Moments handlar om allt det som gör festivalen speciell, det vill säga artisterna, besökarna och Way Out Wests förmåga att alltid ligga i framkant. Vårt mål är att använda så kallade NFT:er på ett sätt som känns kul och påtagligt för besökare på plats såväl som online”, säger Emil Angervall, medgrundare av Corite.

WOW Moments är en hyllning till Way Out Wests historia, från deras legendariska framträdanden till den tid då festivalen blev helt vegetarisk. Förutom de tre NFTs som säljs den här veckan, är alla fans inbjudna att vara med och skapa sina egna WOW Moments. Innan och under festivalen kan fansen skicka in sina bästa festivalminnen via corite.com/wow och köpa sina egna minnen som unika personliga NFTs skapade med hjälp av AI-teknologi. Varje vecka kommer dessutom Way Out West välja ut ett WOW Moment som de gillar lite extra och belöna med en tre-dagars festivalbiljett.

De WOW Moments som säljs kommer även att ha en chans att visas i det digitala galleriet, WOW Gallery, och på de fysiska storbildsskärmarna i slottskogen under festivalens gång. Genom en karta och en AR-funktion i festivalens officiella app kommer användare också att kunna se sina och andras WOW Moments.

Vi älskar att förnya, förändra och förbättra. I år välkomnar vi inte bara publiken tillbaka till Slottsskogen utan även deras minnen, upplevelser och erfarenheter i form av ett enda stort digitalt galleri. Festivaler handlar om möten av olika slag, och samtidigt som vi möjliggör dessa vill vi också att våra besökare ska dela med sig – det här är ett gemensamt experiment”, säger Magnus Olsson, projektansvarig, på arrangören Luger.

Den efterlängtade Way Out West-festivalen återvänder i sommar från 11 - 13 augusti 2022. Mer information och biljetter finns här.

Om Way Out West

Way Out West – som lockar besökare från hela Sverige och även från stora delar av resten av världen – har sedan 2007 fyllt Göteborg och Slottsskogen med musik, fest och kultur i dagarna tre. Programmet består av de största världsstjärnorna, hetaste nykomlingarna, filmpremiärer, utmanande samtal, prisad vegetarisk mat och ett gediget klubbprogram under namnet Stay Out West som tar vid på mer intima scener nattetid runt om i centrala Göteborg. Sedan starten har Göteborgsfestivalen varit värd för ikoniska akter som Patti Smith, Kendrick Lamar, Arcade Fire, St Vincent, Bon Iver och Robyn.

Under tre dagar skapas en kulturell smältdegel i centrala Göteborg och etablerar huvudområdet i vackra Slottsskogen. Grundidén hos arrangören Luger har alltid varit att skapa den festival som de själva skulle vilja besöka och inte riktigt finns någon annanstans i världen. Med det receptet har Way Out West årligen lockat en publik på över 100 000 besökare.
https://www.wayoutwest.se

Om Corite

Corite är en musikplattform som låter artister finansiera, marknadsföra och distribuera sin musik med hjälp av fans och musikälskare.

Så funkar det:
Artisten skapar en fan-kampanj för ett låtsläpp och bestämmer sitt eget förskott. Fans bjuds in att backa släppet och får i utbyte ta del av intäkterna under ett års tid när musiken släpps på alla stora musikplattformar såsom Spotify, Apple Music, TikTok etc.

Corite har bl.a jobbat med artister såsom Alan Walker, Danny Saucedo och Frej Larsson. Corite utmanar den traditionella skivbolagsmodellen och skapar nya förutsättningar för såväl etablerade som nya artister att bygga sina karriärer som oberoende artister.

https://corite.com

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad