Menu
Way Out West fyller på – Arlo Parks [UK] och Los Bitchos [UK] klara!

Way Out West fyller på – Arlo Parks [UK] och Los Bitchos [UK] klara!

29 mar kl: 10:01

Så sent som i förra veckan kunde Way Out West – festivalen som intar Göteborg mellan den 10-12 augusti – meddela att nästa dragplåster blir den svenska superstjärnan Tove Lo. Idag fortsätter släppfesten med ytterligare två namn som båda kommer att sätta prägel på sommarens festival – singer/songwritern Arlo Parks [UK] och omåttligt grooveiga Los Bitchos [UK].

Stjärnskottet Arlo Parks har haft ett par minst sagt turbulenta år. Förutom att vinna det prestigefyllda Mercury priset för sin unisont hyllade debut ’Collapsed in Sunbeams’ har den unga poeten och artisten från London prisats av allt ifrån NME och Rolling Stone till Michelle Obama och Phoebe Bridgers. Och det är inte särskilt svårt att förstå varför. Parks svängiga, 90-tals inspirerade produktioner och mjuka röst är omedelbara och tilltalande medan hennes smärtsamt träffsäkra texter tar sitt avstamp i mörkret.

”Som en blandning av Van Halen och Cocteau Twins – men från Turkiet”. Så låtar det när Los Bitchos multi-instrumentalist Serra själv beskriver bandets retrofuturistiska cocktail av surf-rock, turkisk psyk, peruansk chica och argentinsk cumbia. Och med medlemmar med kopplingar till Australien, Sverige, Turkiet och Uruguay är det inte särskilt märkligt att deras färgsprakande debutalbum ’Let the Festivities Begin!’ är lika mångskiftande som det är oemotståndligt medryckande.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De tre första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2195 SEK) är släppt nu via festivalens hemsida. Sedan en tid tillbaka finns även biljetter för en- och två dagar ute till försäljning. Fler akter tillkommer löpande.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
boygenius [US]
Tove Lo
AURORA [NO]
DEVO [US]
The Soundtrack of Our Lives
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Arlo Parks [UK]
Omah Lay [NG]
D-Block Europe [UK]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Bladee
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Oxlade [NG]
Kerri Chandler [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Los Bitchos [UK]
Uncle Waffles [SZ]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad