Menu
Way Out West presenterar ny scen – ska spela för ägg och spermier

Way Out West presenterar ny scen – ska spela för ägg och spermier

10 jul kl: 14:56

Sveriges mest inflytelserika musikfestival, Way Out West, vill säkra sina framtida besökare på ett minst sagt ovanligt sätt. Way Out West äger rum den 8-10 augusti i år med en imponerande lineup som inkluderar globala stjärnor som Fred again.., Peggy Gou, Queens of the Stone Age, Pulp och många fler. Festivalen har slagit publikrekord de senaste två åren och förväntas göra det i sommar igen.

För att behålla sin attraktionskraft och relevans är det avgörande för festivaler att locka nya fans. I år har festivalen planerat att göra detta på ett minst sagt annorlunda sätt: In vitro-fertilisering (IVF) är en medicinsk procedur som innebär att ett ägg och en spermie förenas i ett laboratorium. IVF hjälper miljontals att bli gravida varje år. Studier har visat att musik kan förbättra fertiliseringsgraden under en IVF-process. Därför kommer Way Out West i år att hjälpa processen på traven genom att ´injicera´ inspelad livemusik i deras DNA redan i det tidigaste stadiet - innan de ens utvecklats till foster.

I samarbete med den världsberömda designern och konstnären Love Hultén, kommer Way Out West att skapa en unik, fullt funktionell miniatyrscen som kommer att spela livemusik från årets artister för vad som kan vara den största, men ändå minsta, publiken i historien: spermier och ägg i en IVF-process. Scenen, The Future Fan Stage, kommer att placeras och aktiveras på IVF-kliniken Eliva i Stockholm.

- Med den här annorlunda och underhållande idén hoppas vi hjälpa till med att bokstavligt talat sätta nya fans till världen. Samtidigt vill vi belysa vikten av en välmående och progressiv musikscen. Nya generationer av fans är avgörande för att hålla både artister och musikfestivaler inspirerade och aktuella. Utan dem skulle båda artister och festivaler försvinna, säger Kimmie Winroth, projektledare på Way Out West.

- Jag var såld på IVF-scensprojektet från start. The Future Fan Stage var redan ett fantastiskt koncept i teorin och hade många intressanta designaspekter. Att kombinera element från laboratorievärlden med visuella inslag från musikscener var en utmaning men också väldigt roligt. Resultatet blev en unik produkt för alla framtida fans av Way Out West, säger designern Love Hultén.

Om studierna
Way Out West ser detta projekt som en kreativ och underhållande idé för att dra uppmärksamhet till årets festival och betona musikens betydelse i våra liv samt behovet av att attrahera nya fans för att hålla musikscenen levande. Studierna används därför som kreativa insikter snarare än en ”vetenskaplig grund”.

Om Way Out West
Way Out West är en musikfestival som hålls årligen i Slottsskogen i Göteborg. Sedan starten 2007 har festivalen blandat de största artisterna med de hetaste nykomlingarna inom en rad olika genrer. Utöver musiken erbjuder festivalen konstinstallationer, ett skateområde, filmvisningar, en klimatkonferens och har ett prisbelönt helt vegetariskt matprogram. Med sitt engagemang för hållbarhet och innovation är Way Out West ett ledande evenemang på den europeiska festivalscenen och lockar musikälskare från hela världen.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad