Menu
Weeping Willows släpper

Weeping Willows släpper "Shine Your Light On Me" från kommande albumet och ger tre exklusiva spelningar i höst

22 aug kl: 10:00

Weeping Willows har under de senaste 25 åren berört sina fans och lyssnare med musik om livet! På fredag, 26/8, släpper de singeln, “Shine Your Light On Me” från det efterlängtade nya studioalbumet “The Dreams We Weave" (release 23/9).

“´Shine Your Light On Me´ är en av de starkaste låtar vi någonsin skrivit. Den var väldigt självklar i sin form i ett tidigt skede av kompositionsprocessen. Dramat finns redan i grunden och melodin. En av de ovanliga tillfällen när man inte behöver fläska på med en massa pålägg för att öka dramatiken. Kort men majestätisk. En klassisk tidlös Weeping Willows-låt. Jag tror att den kommer att ingå i våra konserter livet ut”

"The Dreams We Weave" släpps på CD, vinyl och digitalt – förhandsboka HÄR - och för att fira släppet så tar Weeping Willows med sig de nya låtarna för tre exklusiva spelningar i Göteborg, Malmö och Stockholm i oktober.

Den 23 september släpps vårt nya album ‘The Dreams We Weave’. Musiken är klassiskt Weeping Willows och har en filmisk känsla. Vi tycker själva att vi nu har skrivit några av våra starkaste låtar någonsin. Alla våra ”patenterade” uttryck och stilar finns representerade på skivan. Återigen är det Barry Adamson som producerat och mixat oss. Vi kände efter förra albumet “After Us” att vår resa tillsammans med Barry bara hade börjat.

Vi har haft en mycket bra konsertsommar i år och i december ger vi oss ut på en julturné tillsammans med Lisa Nilsson. Men innan dess vill vi fira vår nya skiva med tre konserter i de tre största städerna i Sverige.

I Malmö är det KB som gäller av sentimentala skäl. Eftersom legendariska klubben KB ska läggas ner/flytta i år ville vi göra en sista spelning där.

Vi har märkligt nog aldrig tidigare spelat på den scen som borde vara vår riktiga hemmaplan i Stockholm: Göta Lejon. Äntligen ska vi nu få göra det.

I Göteborg är det Storan som gäller och där har vi inte spelat på minst tio år.

Klassiska scener vi tycker mycket om med en helt ny skiva vi är väldigt stolta över. Det här blir känslosamt.

Välkomna!”

Turnéplan:
5/10 - Göteborg Storan
6/10 - Malmö KB

7/10 - Stockholm Göta Lejon

Redan i juni bjöd bandet sina fans på fyra spår från det kommande albumet på EP:n “Summer Waits For Me”, lyssna HÄR

FACEBOOK | INSTAGRAM | YOUTUBE | SPOTIFY

Presskontakt:
Johanna Boström Stone | johanna@clapyourhands.net | 070-640 85 04








Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad