Menu
Wizkid [NG] klar som en av årets headliners på Way Out West!

Wizkid [NG] klar som en av årets headliners på Way Out West!

31 jan kl: 12:00

Way Out West är festivalen som varje år intar Slottsskogen i Göteborg under andra helgen i augusti. Sedan tidigare har man gjort klart med akter som Håkan Hellström, Blur, Devo och Caroline Polachek, och nu släpper man ut ytterligare en avslutningsakt – den nigerianska superstjärnan Wizkid.

Världens största afrobeats-stjärna Wizkid har spelat en avgörande roll för genrens globala segertåg. Med ena foten djupt rotad i hemlandet Nigerias musik och den andra i R&B, hiphop och pop så har han lyckats skapa en lika oemotståndlig som unik hybrid. Ingen kan som Wizkid vara nästan akrobatiskt tillbakalutad och silkeslen men samtidigt så ovillkorligt dansant. Det var med Drake-samarbetet ’One Dance’ som Wizkid nådde internationell stjärnstatus, en position han befäste med det hyllade albumet ’Made In Lagos’ (2021) där vi även hittar jättehitten ’Essence’ med Tems såväl som samarbetet med Way Out West-favoriten Burna Boy på ’Ginger´. Med fjolårets lika hyllade album ’More Love, Less Ego’ i bagaget kommer Wizkid för att avsluta en dag i Slottsskogen och allt, precis allt, tyder på att det blir en minst sagt minnesvärd konsert. Det kan alla som såg den lika historiska som stjärnspäckade spelningen på O2 Arena för ett par år sedan gå i god för.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppta i detta nu via festivalens hemsida. Fler artister kommer att presenteras löpande fram till festival.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:


Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
DEVO [US]
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad