Menu
Ytterligare 13 akter klara för Åre Sessions 2023??!

Ytterligare 13 akter klara för Åre Sessions 2023??!

28 feb kl: 09:09

Med blott två månader kvar till Åre Sessions femårsjubileum presenterar festivalen nu ytterligare 13 namn! Daniel Adams-Ray, Rebecca & Fiona, Movits!, Hällas, Broder John, Maja Francis m.fl ansluter till den kombinerade skid- och musikfestivalen, som går av stapeln runtom i Åre 28 april-1 maj. Nu släpps också artisternas speldagar.

Rock, house, hiphop och countrypop – i Åre Sessions tredje artistsläpp samsas många genrer där samtliga akter har en sak gemensam; de är alla i framkant i sitt respektive skrå.

Daniel Adams-Ray har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen, som ena halvan av den numera kultförklarade duon Snook. När han 2010 släppte solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” gjorde han också ett sällan skådat avtryck i svensk popmusik.

Rebecca & Fiona har sedan 2010 varit två av de mest framträdande figurerna på den svenska dansmusikscenen och gör nu ett kärt återseende på festivalen. Hypade Deki Alem gjorde nyligen internationell succé när de valdes till Europas hetaste liveakt under Eurosonic i Nederländerna. Även Hällas har fått musikkritiker över hela världen att jubla, och är med sin blandning av 70-talsrock, metal och psykrock ett av svensk rocks stora framtidsnamn. Dessutom; Movits!, Broder John, Maja Francis, Bavé, Waterbaby, MOLØ, Viggo Dyst, Hannah Prescott & Vanilla och Magnus Larsson.

I samband med detta artistsläpp så tillkännages också artisternas speldagar och snabbt kan vi konstatera att det kommer bli tre fullspäckade festivaldagar under valborgshelgen i Åre – hela fredagen, lördagen och söndagen. Då måndag 1 maj är en röd dag förväntas många besökare stanna i Åre hela helgen.

Som alltid gäller SkiPasset som festivalbiljett. Boenden i byn bokas på i rask takt och det ser ut att bli ytterligare ett rekordår för festivalen, som firar fem år 2023. ??

Klara artister för Åre Sessions 2023:
Johnossi
Daniela Rathana
Daniel Adams-Ray
Cleo
Sarah Klang
Sara Parkman
Movits!
Broder John
Rebecca & Fiona
Sløtface [NO]
Bell
Hällas
Bibi Seck [BE]
Maja Francis
Deki Alem
Bavé
Waterbaby
Gidge
Viggo Dyst
Molø
Prof. Stranger
Hannah Prescott & Vanilla
Magnus Larsson

Bakom Åre Sessions står, förutom Luger, ett kreativt kollektiv av partners, lokala aktörer och eldsjälar, som tillsammans har ritat ut ramarna för en helt ny typ av festival. Norrlands Ljus Alkoholfri möjliggör Åre Sessions genom ett inspirerande samarbete som fördjupats år efter år. Åre Sessions 2023 går av stapeln den 28 april-1 maj runtom i centrala Åre. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i byn – från platser i själva skidbacken till den stora arenan på Holiday Club. Den fullständiga lineupen kommer innehålla ett tjugotal namn, klubbar och DJ:s med fokus på det bästa från landets, Nordens och Europas musikscen just nu. Förutom musikprogrammet innehåller festivalen även andra aktiviteter såsom toppturer, freeride sessions och yoga.

Daniel Adams-Ray
Daniel Adams-Ray har varit en av de viktigaste gestalterna i formandet av den svenska hiphop-scenen och fick under 00-talet alla att vända blickarna mot Snook. 2010 formade han om hur svensk pop lät med solodebuten ”Svart, vitt och allt däremellan” och när 10-talet summerades stod det klart att ”Gubben i lådan” var den mest streamade låten på svenska under hela decenniet. 2020 återvände han med ny musik och året efter följde det tredje soloalbumet i ordningen – ”Döda hjärtan kan slå igen” – hans första på svenska platta på åtta år. Därefter har han synts i tv-programmet Så mycket bättre, där hans tolkningar hyllats av såväl deltagare som lyssnare. Sommaren 2022 släpptes singeln "När jag blundar" som följdes av en stor sommarturné över hela Sverige. Just nu är Daniel i studion och jobbar på nytt material och kommer göra utvalda spelningar under våren och sommaren 2023.??

Movits!
Movits! har länge utmärkt sig för att vara en av Sveriges starkaste liveakter och har turnerat non-stop de senaste tio åren. De har uppmärksammats för deras säregna sound som numera blivit något av ett signum av rap, tunga beats och bombastiska blåsarrangemang. Movits! är en av de akter som jobbar i utkanten av det svenska musikundret men som ändå drar storpublik både på hemmaplan och internationellt. Sedan debuten 2008 har Movits! gjort en resa musikaliskt, från jazzinspirerade hiphop till en mer dynamisk ljudbild. Bandet kommenterar en splittrad samtid på ett smart och lekfullt sätt. I början av 2022 släpptes deras sjunde album ”Halleluja” och samtidigt begav de sig ut på en stor europaturné med en handfull stopp i Sverige. Under 2023 väntas massor av ny musik, håll utkik!

Rebecca & Fiona
Om fest vore en akademisk disciplin så skulle Rebecca & Fiona vara professorer. Inte minst för att de verkligen förstår att klubbmusik kan vara så mycket mer än att tålmodigt vänta på ett förutsägbart klimax. Ibland behöver man gråta, ibland behöver man knyta näven och ibland behöver man dansa som en vettvilling – allt det ryms i de ikoniska vännernas oemotståndliga cocktail av house, pop och elektronisk musik. En hybrid som de förfinat ända sedan de slog igenom stort 2010. Sedan dess har de stilbildande DJ:sen, producenterna och popartisterna Rebecka & Fiona turnerat världen runt, vält scener på festivaler som Beyond Wonderland och Tomorrowland men även hunnit vinna ett flertal Grammisar och P3 Guld-priser. Förutom att släppa tre album, varav det oberoende släppet ”Art Of Being A Girl” från 2018 är det senaste, så är duon ständigt aktuella med musik under eget namn, samarbeten med namn som Kornél Kovács och Little Jinder samt deras omtalade DJ-set. Och det är just som DJ:s som vi välkomnar ikonerna Rebecca & Fiona till Åre Sessions!

Broder John

Broder John har efter över ett decennium blivit ett återkommande och känt namn i hiphopens Sverige. Med sina rötter i Umeå har han varit med och formgett dagens musik och väglett den nya generationen av artister. Utan hjälp av stora bolag har han efter sitt andra studioalbum ”Drift” (2021) tagit sig till den internationellt kända plattformen COLORSXSTUDIOS, startat sitt eget label Hoopdiggas och signat på nya artister. Broder John har inte bara en otrolig scennärvaro där han tillfångatar publiken, utan han har ett sound som trollbinder och tilltalar en. Med det sagt åker han ut på turné i vår med stopp i både Sverige och Norge. Vi är så glada över att få bjussa på denna favorit i repris!

Maja Francis
??
Maja Francis har varit en del av den svenska musikscenen sedan släppet av debutsingeln ”Last Days Of Dancing” år 2015. Åren efter följde samarbeten med bland andra Veronica Maggio och inte mindre än tre EP-släpp. Debutalbumet ”A Pink Soft Mess” släpptes först 2021 och med det positionerade Maja Francis sig som en av vår generations mest unika röster – med en penna som vågar utmana och beröra på djupet. Under hösten 2022 var Maja aktuell som en av deltagarna i Så Mycket Bättre, där hon bl.a bjöd på otroliga tolkningar av ”Douchebag” och ”Please Remember Me” – och med dem också visat upp hennes fantastiska säregna musikaliska universum, med en fot i skandinavisk pop och den andra i country.

Hällas
Hällas är bandet som förtrollar allt fler med sin äventyrsrock och magiska atmosfär. Bandet fick något av ett underground-genombrott med 2017 års album ”Excerpts From A Future Past” och det mycket tack vare hitsingeln ”Star Rider”. År 2020 följdes framgångarna upp av albumet ”Conundrum”, som nominerades till en Grammis såväl som till P3 Guld. Med sin unika blandning av 70-talsrock, proto-metal, folk-o ch psykedelisk rock uppmanar Hällas publiken att glömma vardagen och i stället kliva in i en förunderlig fantasyvärld. Allt pekar på att de lyckas alldeles utmärkt med den föresatsen, något som inte minst förra årets album ”Isle Of Wisdom” är ett kvitto på. Albumet har placerat sig i topp på försäljningslistor och har fått musikkritiker över hela världen att unisont jubla. Efter att ha gjort succé på festivaler som Copenhell och Sweden Rock och med en utsåld höstturné i ryggen ser vi nu fram emot att få välkomna Hällas till Åre Sessions!

Deki Alem

Deki Alem är nästintill omöjliga att placera i en box. Med ett gränslöst driv och kompromisslös energi har tvillingduon skapat nya vägar för alternativ musik där deras färgpalett känns oändlig. Det finns en obekväm ärlighet och högst känslosam maskulinitet i sättet som Deki Alem blandar subgenrer som drum & bass, dance och grunge med rap. Efter den hyllade EP-debuten ’Among Heads’ har bröderna hunnit med att agera support åt Gorillaz och gästa festivaler såsom Distortion och Way Out West. Nu ser vi fram emot att få uppleva Deki Alem när det är som bäst; live – på Åre Sessions.

Bavé
Bavé är allt precis allt som den svenska musikscenen behöver just nu. Med förmågan att mixa psykedelisk R&B med melankolisk indie har den mångfacetterade artisten skapat ett helt eget sound - hyllat av internationella tastemakers som Clash, Earmilk, DiscoverNü och många andra. Debut-EP:n ”In Vermouth” (2021) följdes upp med ”All Stars Aligned” under hösten 2022. Falsettsång blandas med pulserande R&B-rytmer, mjuka melodier och snygga gitarrslingor – resultatet är rakt igenom fantastiskt. Så sent som förra veckan utnämndes Bavé till Årets Soul/R&B på Manifestgalan och med hyllade framträdanden på bl.a Way Out West välkomnar vi nu Bavé till Åre Sessions!

Waterbaby
Trots att Waterbaby ännu inte har släppt egen musik, har hon med sin ärliga och råa soul-pop fått ett stort genomslag på den nordiska musikscenen – inte minst genom hyllade samarbeten med Seinabo Sey och Hannes.

Viggo Dyst
Viggo Dyst är en av Sveriges mest lovande producenter och DJ’s. Med sina melodiska och atmosfäriska produktioner, som innehåller element från både breaks, techno och trance, har han karvat ut sin helt egna genreöverskridande take på dansmusik.

MOLØ?
Monstertalangen Molø har länge varit en del av Stockholms undergroundscen och nu på senaste också som internationell angelägenhet in the making. Med sin hypnotiska och melankoliska stil finns det inga gränser för hur långt Molø kan gå. Efter spelningar på festivaler som Way Out West och Department är det nu dags för den 25-åriga talangen att ta sig an Åre Sessions.?

Vanilla b2b Prescott
Två musikpersoner, djs och mångsysslare som i flera år haft inverkan på Stockholms musik-och klubbliv genom uppdrag som bokare och spelningar. Förvänta er en salig mix av breaks, house, UK garage och bassline när Prescott och Vanilla väljer musik under Åre Sessions.

Magnus Larsson
Det har börjat bubbla om Magnus Larsson och hans livgivande inställning till dansmusik. Debut-EP:n Vanadis kom 2019 och han har redan tagit flera kvantsprång sedan dess. Musiken på hans första två EPs hade sprängkraft nog att ge krusningar på vattnet inom genren han verkar inom – inte minst genom det hyllade samarbetet med Kamohelo från Off The Meds.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad