Menu
José González firar 20 år av debutalbumet Veneer med spelning på Way Out West!

José González firar 20 år av debutalbumet Veneer med spelning på Way Out West!

1 mar kl: 12:00

Det finns något välmenande med José González musik. Inte för att han undviker de stora, svåra frågorna – tvärtom – men det är lätt att få känslan att den lugnande rösten kommer från en artist som önskar mänskligheten gott. Att den som sjunger vill linda in sina existentiella grubblerier i en trösterik dräkt. Och det är inte bara här i hemlandet som lyssnare förtrollats av göteborgarens alldeles särskilda förmåga att skapa storverk med små medel. González tillhör den exklusiva skaran av svenska artister som turnerar för stora publiker över hela världen.

Resan började i och med släppet av debutalbumet ´Veneer´ som i år firar 20 år. Albumet, som spelades in med enkel utrustning och sparsmakad instrumentation i en lägenhet i Göteborg, har sålt över en miljon upplagor världen över och har certifierats med platinum i såväl Storbritannien som Sverige. På Way Out West kommer José González att spela albumet i sin helhet plus lite andra gamla klassiker – både egna och andras. Det blir en helt unik konsert som bara framförs på ett litet antal platser i världen, där Way Out West blir den enda i Sverige.

Way Out West 2023 går av stapeln mellan den 10–12 augusti i Slottsskogen i Göteborg. De två första Early Bird-kategorierna är redan slutsålda, och nästa variant (2095 SEK) är släppt nu via festivalens hemsida. Sedan förra veckan finns även biljetter för en- och två dagar ute till försäljning. Fler akter tillkommer löpande.

KLARA ARTISTER FÖR WAY OUT WEST 2023:

Håkan Hellström
Blur [UK]
Wizkid [NG]
AURORA [NO]
DEVO [US]
The Soundtrack of Our Lives
V**gra Boys
King Gizzard & The Lizard Wizard [AUS]
Sam Fender [UK]
Omah Lay [NG]
José González: Veneer 20th Anniversary Show
Caroline Polachek [US]
Amyl & The Sniffers [AUS]
TV Girl [US]
Oxlade [NG]
The Blessed Madonna [US]
Black Sherif [GH]
Shygirl [UK]
Jockstrap [UK]
DOMi & JD Beck [FR / US]
¥///0 $#£[[

Fler artister tillkommer.

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad