Stäng reklam
Menu
Way Out West presenterar årets matprogram

Way Out West presenterar årets matprogram

27 jul kl: 14:26

Ett lokalt Chef’s Corner med Göteborgstalanger, Restaurang Signum med Thomas Sjögren i spetsen och runt 30+ älskade foodtrucks och mataktörer – nu släpper Way Out West årets matprogram!

Om bara två veckor är det äntligen dags för Way Out West att ta plats under Slottsskogens gröna trädkronor igen – med namn som Tame Impala, Dave, First Aid Kit, Nick Cave & The Bad Seeds, Little Simz, Girl In Red och många fler på lineupen. Festivalen har under sina tretton år presenterat artister, filmer och flera andra inspirerande programpunkter i världsklass – och under de senaste åren har också det helt vegetariska matprogrammet fått ta stor plats i festivalens DNA.

En nyhet för i år är att Restaurang Signum, med Thomas Sjögren (Årets kock 2015 och Kockarnas Kamp-vinnare 2018) vid rodret, öppnar upp en sittande restaurang på området Stora Dammen. Här bjuds besökaren på en vegetarisk åtta rätters-meny med lokala och egenodlade råvaror i fokus – en mat- och festivalupplevelse utöver det vanliga.

– Vi ser verkligen fram emot att få öppna dörrarna till Signum på Way Out West! Vi kommer jobba lokalt med våra producenter i Västsverige och kan utlova en grym vegetarisk avsmakningsmeny och en helt unik restaurangupplevelse, säger Thomas Sjögren.

Bokningen är öppen redan nu och kan nås här.

Ytterligare en nyhet är den lokala satsningen Local Chef’s Corner där talangfulla kockar med västkustkoppling presenterar varsin grym festivalrätt – däribland Koks Oscar Lexö, Felicias Emma Johansson, Hermano Taco Kiosks David Ravenäs m.fl. Local Chef’s Corner kommer att husera på området Lilla Dammen, där även restaurang Gaffelkonst bjuder in till en grön och skön femrätters-meny (bokas här).

Även Mats Nordström gör comeback på Way Out West som festivalens huvudrestauratör – med ett team på hela 26 kockar. Han kommer i sina områden servera allt från sin berömda kantarellpasta, lyxpizza och foccacia till vegetarisk suovas och steam buns.

Förutom detta kommer festivalområdet krylla av älskade Way Out West-favoriter som Norrlands Ljus cirkulära ölpizza (i år i samarbete med BOV och artisten Mwuana) och Smålandsrullen – men också nyheter som Wolt Chef´s Market där Dubbel Dubbel, Mackverket, Fafelle och Göteburgare tar plats.

Sist men inte minst – en välsorterad pub för alla ölfantaster, en spännande vinbar, flera drinkbarer och som alltid många törstsläckande alkoholfria alternativ.

Gör dig själv en tjänst och kom hungrig på årets Way Out West!

ÅRETS MATPROGRAM:

Signum - Thomas Sjögren
Gaffelkonst - Ulrika Forssell
Mats Nordström 

Local Chef´s Corner:
Koks - Oscar Lexö
Meatless Hunter - Melker Hedin
Roots - Adrian Persson
Hermanos Taco Kiosk - David Ravenäs
Restaurang Felicias-Gårda - Emma Johansson
Juniorkocklandslaget - Melvin Glimstål

Wolt Chef’s Market:
Fafelle
Göteburgare
Mackverket
Dubbel Dubbel

    Wolt at Björngårdsvillan:
    Kale & Crave
    Stella Pizza
    Zócalo
    Bastard Burgers

    Foodtrucks:
    BABAS Burgers
    Belgian Waffles Company
    Bohobar
    Brandt Streetfood
    Smålandsrullen
    Jeffreys Food Truck
    Mandelmannen Churros
    MrMango
    Rollin Bistros
    Tikka Roti Foodtruck
    Western Streetfood
    Escacito

    Norrlands Ljus x BOV
    El Taco Truck
    Peas of Heaven (Way Out Wurst)
    Hooked Foods
    Stockeld
    Café Björngårdsvillans Gelato
    + mycket mer!

    Hitta evenemang

    Fritext
    Välj stad

        
                                            
    Datum: Alla dagar
    Veckodagar:
    Tillbaka Sök

    Välj stad