Menu
ZARA LARSSON FÖLJER UPP HYLLADE ARENATURNÉN MED EN FESTIVALSOMMAR

ZARA LARSSON FÖLJER UPP HYLLADE ARENATURNÉN MED EN FESTIVALSOMMAR

6 dec kl: 09:01

Nyligen avslutade Zara Larsson sin första, egna arenaturné The Poster Girl Tour som hyllats av kritiker och publik. I sommar får vi se mer av Sveriges popdrottning när hon åker på nordisk festivalturné!

Mer info och biljetter finns på LiveNation.se eller på respektive festivals hemsida.

Zara Larsson är en av våra största musikexporter detta decennium och har prisats därefter flertal gånger. Efter sin nyligen avslutade arenaturné har hon bevisat att det är på de stora scenerna hon trivs allra bäst.

I sommar tar Zara Larsson sin hyllade show ut på några av Nordens största festivalscener och besöker även Liseberg och Gröna Lund. Senast vi såg henne i festivalsammanhang var under 2019 då den bejublade konserten på Way Out West ägde rum. Nu har hon tagit sig till nästa nivå i karriären och har, utöver en succéturné, även ett helt nytt album med i bagaget.  

Inga transportsträckor, inga tveksamheter. Bara hits, en imponerade scenshow och en världsstjärna som känner sig som hemma. Supersnyggt, Zara.” - Expressen

Det går fort. Det är genomproffsigt. Det är woke. Det är lättuggat. Arenapop för Tiktok-generationen. Och det är ingenting fel med det” – Gaffa

?”Zara Larsson är likväl en utomordentlig liveartist som inte hör hemma i småskaliga miljöer. Ju större scen, desto mer kommer hon till sin rätt.” - Aftonbladet

Det är definitivt roligare att se Zara Larsson live än att streama hennes musik, eftersom hon tänker så mycket på helhetsbilden. Det är så här musiken ska upplevas.” – DN

Datum:
18 juni – Fredrikstad, Idyllfestivalen (NO)
22 juni – Stockholm, Gröna Lund
29 juni – Göteborg, Liseberg
7 juli – Töreboda, Törebodafestivalen
8 juli – Sundsvall, Sensommar
15 juli – Helsingborg, Bayside Festival
29 juli – Norrköping, Hugo Parkfestival
5 augusti – Skellefteå, Summertime

Källa

Way Out West är en musikfestival som sedan 2007 årligen arrangeras i Göteborg, Sverige av Luger. Festivalen kombinerar uppträdanden på tre större scener i Slottsskogen med konserter på scener runtom i Göteborg. Musikprogrammet kompletteras vanligen av annan kultur och tidigare år har festivalen även presenterat film, graffiti, poesi och konst.


Den första festivalen ägde rum den 10–11 augusti 2007 och samtliga 18 000 biljetter såldes. Första året kom akter som Primal Scream, Erykah Badu, Manu Chao, The Hives, The Pogues, Regina Spektor, The Hellacopters, CocoRosie och Kanye West.


Andra året, 2008, hölls festivalen 7–8 augusti med huvudartister som Neil Young, Kelis, Sonic Youth, Franz Ferdinand, Grinderman, Broder Daniel och Sigur Rós. Även den här gången såldes de strax över 24 000 biljetterna slut.


Tredje året inföll festivalen 14–15 augusti 2009. Detta år kom 25 000 besökare och såg artister som Arctic Monkeys, Robyn, Band of Horses, Glasvegas, My Bloody Valentine, Basement Jaxx, Nas, Lily Allen, Fever Ray, Florence and the Machine, Röyksopp med flera.
Zara Maria Larsson, född den 16 december 1997 i Stockholm, är en svensk sångerska. Hon slog först igenom i TV4:s Talang 2008 där hon vann finalen med låten "My Heart Will Go On" och fick släppa låten som skivsingel. Larsson kontrakterades av skivbolaget TEN Music Group 2012 och släppte sin debut-EP, Introducing, i januari 2013. Singeln "Uncover" toppade listorna i både Sverige och Norge, men nådde även in på topp tio på flera europeiska listor. På Rockbjörnen i augusti 2013 vann Larsson två priser: "Årets genombrott" och "Årets kvinnliga liveartist", och blev med sina femton år den yngsta artisten att vinna två Rockbjörnar.


I maj 2014 lanserade Larsson sin nya singel, "Carry You Home", som blev hennes största hit i Sverige sedan "Uncover", då den placerade sig på tredje plats på listorna. I september 2014 lanserade hon sin nya singel "Rooftop", och kort efteråt debutalbumet 1, vilket även utgavs i USA. "Carry You Home" blev även nominerad för det årets svenska Grammisgala. I maj 2015 hade Larsson en egen spelning på Gröna Lund, och strax därefter släpptes singeln "Lush Life", som snabbt blev en hit.


Larsson föddes den 16 december 1997 i Stockholm. Hon är dotter till Agnetha Christina Larsson (född 30 januari 1963) och Anders Viktor Larsson (född 25 mars 1964). I grundskolan gick Zara på Kungliga Svenska Balettskolan, men bytte inför nionde klass till Kulturama. Hon har en yngre syster född år 2000.


År 2007 var hon med i talangtävlingen Stjärnskott och spelade Marta von Trapp i musikalen Sound of Music. Som tioåring vann hon TV4:s Talang 2008 efter att ha sjungit Céline Dions "My Heart Will Go On" under finalen. Som pris fick hon en summa på 500 000 kronor, och "My Heart Will Go" släpptes senare som Larssons debutsingel. En video av framträdandet på finalen fick nära 15 miljoner visningar på Youtube. Efter succén i Talang medverkande hon i TV4:s dokumentärserie Jag ska bli stjärna som sändes vintern 2009/2010, där hon bland annat var på provspelning med Laila Bagge.


Efter uppmärksamheten kring Talang dröjde det fyra år innan uppgifter kom om att hon signerat ett kontrakt med skivbolaget TEN Music Group 2012 för att släppa en debut-EP. EP-skivans namn blev Introducing och den 9 december 2012 blev en förhandsvisning av låten "Uncover" tillgänglig på Youtube. EP:n släpptes den 21 januari 2013 med fem låtar, där "Uncover" blev huvudsingeln. Låten blev snabbt etta på både Sverigetopplistan och Digilistan, men nådde även förstaplatsen i Norge, och var topp tio på flera europeiska listor, däribland en femteplats i Frankrike. "Uncover" certifierades med en platinaskiva i Sverige på mindre än en månad., och i juli 2013 fick Zara ta emot ett pris på Sommarkrysset för att hennes debut-EP Introducing certifierats med en platinaskiva, det vill säga över 120 000 kopior i Sverige.


Hon deltog under Allsång på Skansen 2013, där hon framförde "Uncover", "Leva livet" och "When Worlds Collide". "Uncover" sjöng hon även på kronprinsessans födelsedag på Öland, och på Nobels fredspriskonsert. På Rockbjörnen på Gröna Lund den 28 augusti 2013 vann Larsson två priser: "Årets genombrott" och "Årets kvinnliga liveartist". Hon blev som femtonåring därmed den yngsta artisten att vinna två Rockbjörnar. Larsson sade efteråt att:


Den 27 mars 2013 avslöjades Larssons kommande EP i och med en förhandsvisning av låten "She´s Not Me (Pt.1)". EP:n släpptes den 5 juli 2013 och innehöll fem låtar, men dubbelsingeln "She's Not Me" (bestående av "She's Not Me (Pt. 1)" och "She's Not Me (Pt. 2)"), släpptes redan den 25 juni 2013. Senare under året släppte hon singeln "Bad Boys", som som bäst nådde tjugosjunde plats i Sverige, men lyckades ännu bättre i Danmark.


I maj 2014 lanserade Larsson sin nya singel, "Carry You Home", som blev den största hiten i Sverige sedan "Uncover", då den placerade sig på tredje plats på listorna. I september 2014 lanserade hon sin nya singel "Rooftop", som även är med på hennes debutalbum 1 som släpptes den 1 oktober 2014. Albumet släptes även USA, vilket betyder att albumet är tillgängligt i hela världen.


På Grammisgalan 2015 uppträdde hon med låten "Carry You Home" i en speciell version, och samma låt var även nominerad "Årets låt", men priset gick istället till Tove Lo.


I maj 2015 hade Larsson en egen spelning på Gröna Lund, där hon sjöng 13 låtar, däribland världspremiären för den nya singeln "Lush Life". Konserten lockade till sig 5 000 människor i publiken och fick fyra stjärnor av Aftonbladet. "Lush Life" släpptes i juni 2015 och redan en månad senare gick låten upp på första plats på Spotifys svenska topplista.


Den 14 juli 2015 uppträdde hon för andra gången på Allsång på Skansen, där hon framförde "Lush Life" i programmet och "Wanna Be Your Baby" i SVT Play.


På Rockbjörnen i Kungsträdgården den 12 augusti 2015 vann Larsson två priser: "Årets kvinnliga liveartist" och ett specialpris kallat "jämställdhetspris" för jämställdhetskamp inom musikbranschen.


Sedan sommaren 2014 har hon uppmärksammats för sina feministiska ställningstaganden i olika frågor. Hennes första uppmärksammade inlägg var en text från Ung Vänster om "8 tips till killar för att inte våldta". Hon blev som mest uppmärksammad när hon lade ut en bild på Instagram där hon hade krängt en kondom över sitt ben. Budskapet från Larsson innebar att män aldrig skall kunna undvika kondomanvändning med argumentet att kondomer är för små för deras könsorgan, något som väckte debatt i Sverige och USA.


Den 25 juni 2015 blev hon återigen uppmärksammad, då hon ställde sig frågande till huruvida Bråvalla festival alls hade något genustänk, eftersom all dess marknadsföring och programsättning helt dominerades av manliga artister. Hon undrade också varför hon själv heller inte presenterades bland festivalens huvudakter, trots att hon var den mest populära artisten på bland annat Spotify av alla festivalens bokade artister. Samma dag skrev Mats Söderlund, framgångsrik med låtar som "Ding ding song" för omkring tio år sedan, då under artistnamnet Günther, på sin Facebook-sida att "Du är en av många fjortisbrudar som är världsberömda i Stockholm och som hypas maximalt men som inte kommer med Hits utan endast en massa tjafs." Larsson sade under sitt uppträde på festivalen "Fuck Günther, fuck alla kvinnohatare," och senare skapades hashtaggen #backazara, där tusentals personer, däribland Marit Bergman och Alice Bah Kuhnke, visade sitt stöd till Larsson.


Den 25 juli 2015 var hon sommarvärd i Sommar i P1, och med sina 17 år slog hon Robyns och Gina Dirawis tidigare rekord, 20 år, som den yngsta sommarprataren någonsin.


Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad