Menu
Åre Sessions öppnar upp nytt festivalområde i backen – huserar både konserter och internationell pizzafestival

Åre Sessions öppnar upp nytt festivalområde i backen – huserar både konserter och internationell pizzafestival

11 apr kl: 10:59

På Åre Sessions nya festivalområde i backen kommer man erbjuda både otroliga musikaliska inslag i form av Rebecca & Fiona och Storkenland, såväl som Michelin-prisade pizzabagare. Säg hej till VM-platåns dagsfest!

Med blott två veckor kvar till Åre Sessions 2023 presenterar nu Åre Sessions ett nytt tillskott på årets festival, nämligen ett helt nytt festivalområde i skidbacken. I anslutning till restaurangen La Gondola öppnar man upp till dagsfest på VM-platån!

Området kommer husera en av festivalens dagsscener och blir det självklara lunchstoppet för många skidåkare; inte minst genom att man också kommer presentera en internationell pizzafestival under dagsfesten, med några av Europas främsta pizzaproffs bakom spakarna.

Pizzafestivalens internationella gäster är Ivano Veccia, en av Italiens och därmed världens erkänt främsta pizzaiolos, och kocken Tommaso Luongo som vann Michelins Gröna stjärnan 2022. Ivano och Tommaso, båda från pizzamekkat Ischia, kommer att erbjuda den ikoniska napolitanska ”pizza fritta”.

Bland de svenska pizzaaktörerna hittas favoriterna 800 Grader Slice (Oskar Montano), Marcus Pizzacorner, La Gondola och Aadel & Nidal Kersh. Pizzafestivalen presenteras tillsammans med Fiordilatte Food, som bistår med fantastiska råvaror festivalhelgen till ära.

Bland de musikaliska inslagen märks redan annonserade Rebecca & Fiona som kommer ta plats på scenen den 30 april, och numera Åre´s finest DJ Storken, som tillsammans med vänner bjuder in till en ikonisk upplaga Storkenland den 29 april.

Förra veckan presenterade festivalen ytterligare tio artister och DJ´s som ansluter till festivalen, däribland brittiska Anna B Savage, svenska hiphopstjärnskottet L1NA, Lover´s Skit, Boko Yout och Yikes.

Åre Sessions 2023 går av stapeln den 28 april-1 maj runtom i centrala Åre. Festivalen kommer göra nedslag på ett flertal scener och spelställen runtom i byn – från platser i själva skidbacken till den stora arenan på Holiday Club. Förutom musikprogrammet innehåller festivalen även andra aktiviteter såsom toppturer, skidskola och yoga. Som alltid gäller själva Skipasset som festivalbiljett – ett fördelaktigt upplägg för den som vill hänga i backen på dagen och kolla på konserter på kvällen.

Lineup Åre Sessions 2023:

Veronica Maggio
Johnossi
Daniela Rathana
Daniel Adams-Ray
Cleo
Sarah Klang
Sara Parkman
Movits!
Broder John
Rebecca & Fiona
Sløtface [NO]
Bell
Hällas
Bibi Seck [BE]
Maja Francis
L1NA
Deki Alem
Bavé
Waterbaby
Gidge
Johan Airijoki & Malmfältens Rockklubb
Viggo Dyst
Molø
Anna B Savage [UK]
Prof. Stranger
Storkenland
Boko Yout
Yikes
Lover´s Skit
Hannah Prescott & Vanilla
Magnus Larsson
Loxgold
Apotech
Beniwasta
Elcay
Loke

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad