Menu

Sommarkonsert Med Rigmor & Christina Gustafsson

Örebro

Åsby Kulturhus
fredag, 12 juli 2019 kl:19:30

RIGMOR & CHRISTINA GUSTAFSSON tillsammans med Mathias Algotsson - piano & Svante Söderqvist – bas

Allt började för 20 år sedan med konsert hemma i värmländska Värmskog. En konsert som blivit en tradition i midsommartid. Utöver konserten i Värmskog, medverkan i ”Allsång på Skansen” och ”Så ska det låta” har systrarna varit sparsmakade med gemensamma framträdande.?Fram till för 10 år sedan, då det var premiär för den första gemensamma turnén. En unik turné som startade i liten skala och sedan har växt med åren.

Tillsammans med pianisten Mathias Algotsson och basisten Svante Söderqvist skapas en innerlig sommarkonsert som tar avstamp i den svenska låtskatten men där även egna låtar är en självklar del liksom kända amerikanska jazzklassiker och starka poplåtar.

Rigmor Gustafsson är en av Skandinaviens ledande jazzsångerskor. Rigmor har släppt tio album, tilldelats en Grammis för bästa jazzalbum 2007 och hennes album har sålt guld. I början av 2019 släpps det 11 albumet i ordningen. Christina Gustafsson gav hösten 2012 ut sitt tredje album ”The Law of the Lady”. Christina är etablerad på den svenska jazzscenen, hon har fått stor uppmärksamhet som låtskrivare och fick SKAP stipendium 2007.

Tillsammans tilldelades systrarna 2012 års Anita O’Day pris med motiveringen: ”Rigmor och Christina Gustafsson tillhör eliten av Europas jazzsångerskor...”
Mathias Algotsson är jazzpianist och kompositör och har gjort sig känd bl.a. genom sin förmåga att förflytta sig genom genrer och stilar. Det har gjort honom till en uppskattad samarbetspartner och han har spelat runt om i världen med välkända namn som t.ex. Barbara Hendricks, Magnus Lindgren, Margareta Bengtson (f.d. the Real Group), Rigmor Gustafsson och Svante Henryson. Mathias är också verksam som kompositör och han har skrivit musik bland annat till Sofia Vokalensemble och Gustaf Sjökvists kammarkör. Mathias har hittills gjort sex album i eget namn och har tilldelats ”Dompans Guldsax” som den ende icke-saxofonist som fått Arne Domnérus jazzpris.

Svante Söderqvist började sin professionella karriär med en fyraårig musikeranställning på Estrad Norr i Östersund. Sedan 2006 bor och verkar Svante i Stockholm och samarbetar frekvent med välkända artister och musiker såsom Margareta Bengtson (f.d. The Real Group), Stockholm Voices, Peter Asplund, Magnus Lindgren, Klas Lindquist, Claes Janson med flera. Dessutom har han medverkat som kontrabasist och cellist i föreställningar på bland annat Stockholms Stadsteater och Uppsala Stadsteater. Svante Söderqvist är verksam som kontrabasist, cellist och elbasist och har en stor genrebredd som spänner från jazz till klassisk musik, folkmusik och pop/rock.
ALBUM Inför sommaren 2016 spelade
Rigmor & Christina in ett gemensamt album tillsammans med Mathias Algotsson och Svante Söderqvist och med saxofonisten/klarinettisten Magnus Lindgren som gästsolist. Även det ett unikt album som bara säljs i samband med konserter.

Längd 75 min
Onumrerad sittplats

Datum / Tid

fredag, 12 juli 2019 kl: 19:30

Plats

Örebro, Åsby Kulturhus

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad