Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 00:00

Metallsvenskan 2014

Brickebackens IpDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

23-24 maj, Brickebackens IP, Örebro

Metallsvenskan presenterar stolt Millencolin till årets festival. Millencolin är kanske enligt vissa inte ett självklart band att boka till Metallsvenskan men vi som arrangörer känner tvärtom – det är otroligt skoj och en ära att få ha de lokala hjältarna på scen under festivalen. Millencolin är en av de större svenska musikexporterna i modern tid. Med över 2,5 miljoner sålda skivor och oändliga turneer världen över är de utmärkta ambassadörer för Örebro som stad och för musiklivet i regionen. Med sin melodiska punk/rock har de fått massor med fans i hela världen. Millencolin spelar på Stora Scen på Lördagen.

Sedan tidigare är Saxon, Helloween, Kreator, Pentagram, Freedom Call, Bombus, Amaranthe, In Solitude, Narnia, Horisont, Gehennah, Smash Into Pieces, Thundermother, The Kristet Utseende, Skitarg och Black Trip klara för att spela på Metallsvenskan 2014!

Saxon - behöver ingen närmare presentation. Bandet med Biff Byford i spetsen är ett av de allra mest inflytelserika och framgångsrika heavy metal-banden genom tiderna med över 15 miljoner sålda skivor! Det är en stor ära att ha Saxon på plats på Metallsvenskan i Örebro! Exklusiv spelning - enda spelningen i Sverige i sommar!

Amaranthe - vi välkomnar Amaranthe till årets upplaga av Metallsvenskan. Bandet gjorde ett riktigt bra klubbgig i Örebro i december och gjorde även ett sjukt bra gig på Metallsvenskan 2012!

Narnia - ett av de ledande banden i världen inom melodisk neoklassisk metal, är nu tillbaka starkare än någonsin. Första spelningen på bandets återföreningsturne!
Speldagar för alla banden kommer upp på hemsidan inom kort!

Mer info; www.metallsvenskan.com

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2014-05-23 00:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Freedom Call

Freedom Call, Warriors på Spotify

Eternity

Warriors

Freedom Call, Land Of Light på Spotify

Eternity

Land Of Light

Freedom Call, Union Of The Strong på Spotify

Beyond

Union Of The Strong

Freedom Call är ett tyskt power metal-band som bildades 1998 av ljudteknikern Chris Bay och Daniel Zimmermann, trummis i Gamma Ray. 1999 spelade de in sin första skiva, Stairway to Fairyland, och turnerade med Saxon. 2000 spelade de in sitt andra album, och 2001 spelade de med Hammerfall och Virgin Steele. 2001 slutade Sascha Gerstner i bandet för att ersätta Roland Grapow i Helloween. 2002 turnerade de med Blind Guardian. Bandet har släppt åtta studioalbum, två livealbum, en EP och två singlar. Man har även spelat in tre musikvideor till låtarna "Thunder God" (från Legend of the Shadowking), "Hero On Video" (från Land of the Crimson Dawn) samt "Union of the Strong" (från Beyond).