Menu

Robin Hood - The Musical

Örebro

Conventum Arena
lördag, 1 februari 2020 kl:13:00

ROBIN HOOD – The Musical
EN LEGENDARISK FÖRESTÄLLNING FÖR HELA FAMILJEN



2019/2020 är det dags för Dröse & Norberg att ta sig an denna mytomspunna historia och tolka den på sitt sedvanliga personliga sätt med hjälp av smittande humor, egenproducerad fantastisk musik, dramatik och en sanslöst begåvad ensemble.

I Robin Hood -The Musical möter vi bondsonen Robert Locksley vars familj blivit dödad i en räd utförd av den fruktade Sheriffen av Nottingham. Detta har tvingat Robert att leva som fredlös tillsammans med ett gäng likasinnade i Sherwood skogen. Som äldst och mest vis är Brother Tuck beundrad av alla i gänget och de flesta vill vara en ”brother” till honom. Tuck ser dock hellre de andra som enbart ”half-brothers”. För att skapa mer sammanhållning föreslår han istället en gänguniform med jacka och huva. Alla medlemmar väljer därefter var sitt namn som skall innehålla ordet Hood. Roberts gängnamn blir Robin Hood.

För att komma tillrätta med orättvisorna i landet startar Robin tillsammans med bland andra Little John och Brother Tuck en serie rån mot sheriffens penningtransporter. I samband med att gänget nästan åker fast träffar Robin på Marion som är dotter till prins John av England. Blixtrande tycke uppstår vilket inte blir populärt hos den vackra Rebecka, som även hon är med i Robins Sherwood-gäng.

Rebeckas svartsjuka leder till att hon förråder Robin som hamnar i klorna på prins John. Räddningsaktioner sätts in och nu startar en spiral av spännande händelser som mynnar ut i en final helt värdig denna nytolkning av legenden Robin Hood.

Meet & Greet = Ta chansen att fotas tillsammans med våra artister. Efter föreställningen samlas ni vid meet and greet skylten. (Skylten kommer stå väl synligt innan föreställningen). För att ta del av meet and greet krävs uppvisande av kvitto.


För mer info
Klicka här

Parkett = stolar på plant golv.
Läktare entréplan = läktaren är placerad bakom parketten.
Läktare plan 2 balkong = platser på arenans balkongplan


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

lördag, 1 februari 2020 kl: 13:00

Plats

Örebro, Conventum Arena

Karta (Google)

Typ

Teater

Kostnad

375kr - 425kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad