Menu

Carola - Drömmen om Julen

Örebro

Conventum Kongress
fredag, 2 december 2016 kl:19:30

DRÖMMEN OM JULEN – CAROLA PÅ NY TURNÉ I VINTER


Carola är mer aktuell än någonsin. Under sommaren har hon gjort bejublade konserter i Sverige och Finland, samt hyllats som sommarvärd i P1. Nu befinner sig Carola i studion för att spela in ny musik och vi kan idag meddela att hon beger sig ut på den nya turnén ”Drömmen om julen” i vinter.


Efter mer än 30 år som artist är Carola närmast en musikalisk institution i Sverige. I och med sitt legendariska genombrott i Melodifestivalen 1983 med ”Främling” etsade hon sig fast i varje svenskt medvetande och några av hennes största hits, ”Främling”, ”Mickey” och ”Fångad av en stormvind” (som gjorde henne till vinnare i Eurovision Song Contest 1991), är en del av den svenska musikhistorien.


2014 glänste Carola i ”Så Mycket Bättre”. Hennes medverkan och låtversioner hyllades enormt och media skrev att den säsongens rekordhöga tittarsiffror var ett resultat av ”Carola-effekten”. Därefter följde en rad utsålda, hyllande och kritikerrosade turnéer.Carola befinner sig för närvarande i studion ihop med en av Sveriges mest välrenommerade producenter/arrangörer. Tillsammans spelar de in ett nytt julalbum ihop för piano och liten orkester. Mer information kommer att avslöjas senare i höst.


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

fredag, 2 december 2016 kl: 19:30

Plats

Örebro, Conventum Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

475kr - 550

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad