Menu

Weeping Willows - Christmas Time Has Come 16:00

Örebro

Conventum Kongress
lördag, 16 december 2017 kl:15:00

Vintern 2017 är det dags för ett kärt återseende av Weeping Willows då de beger dig ut på julturné igen. Just nu befinner sig bandet i studion där de spelar in några nya jullåtar.


- Förra året pausade vi från våra omåttligt populära julturnéer. Sist vi var ute på julturné var det slutsålt. I år känner vi att vi har spelat ovanligt lite så det är på tiden att vi reser land och rike runt igen. Det blir en blandning av låtar från alla våra skivor men givetvis tonvikt vid "Christmas Time Has Come", och kanske lite nya jullåtar..., hälsar Weeping Willows.


Historien om Weeping Willows börjar redan 1994 då bandet bildades, men den första officiella singeln med namnet ”Broken Promise Land” kom först sommaren 1997. Några månader senare släpptes debutalbumet med samma namn, som blev en svensk popklassiker och har släppts i flera olika versioner och utgåvor sedan dess. I våras firades 20-jubileet med tre jubileumskonserter i Ericsson Globe tillsammans med Gävle Symfoniorkester under ledning av Christoffer Nobin. Under sommaren har bandet spelat på väl utvalda platser i Sverige.


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

lördag, 16 december 2017 kl: 15:00

Plats

Örebro, Conventum Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

395kr - 495

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad