Menu

Jeremias Session Band & Sven-Ingvars Extra

Örebro

Conventum Kongress
fredag, 19 oktober 2018 kl:19:30

Extraföreställning! På grund av stor efterfrågan på biljetter så sätts en extraföreställning in fredag 19 oktober.


Jeremias i Tröstlösa hyllas med jubileumskonsert på Conventum
I år 2018 skulle den mytomspunna Örebro poeten Levi Rickson (född 1868 och avled 1967) fyllt 150 år. Genom sitt alter ego Jeremias i Tröstlösa skrev han texter och dikter som fortfarande lever vidare och är för många odödliga. Några av hans mest kända texter är ”Man borde inte sova” och ”Tess Lörda’n”.


För att hylla poeten förenas Jeremias Session Band och Sven-Ingvars för första gången. Den 20 oktober ger man en unik föreställning på Conventum kongress i Örebro. Tillsammans har de stark koppling till två av Sveriges främsta poeter genom tiderna, Gustav Fröding och Jeremias.


För tolvmannabandet Jeremias Session Band är det 10 år sedan debutalbumet ”Trastland” släpptes. För att fira detta kommer bandet för första gången sedan 2010 att figurera i original uppsättning under ledning av Staffan Ernestam. Staffan är sedan 2001 även medlem och gitarrist i Sven-Ingvars. För första gången, och tack vare bandens gemensamma nämnare Staffan, delar de scen med legendariska Sven-Ingvars.


- Det här är en dröm som går i uppfyllelse, att kunna återförena Jeremias Session Band i dess originaluppsättning för en kväll och hylla Jeremias som skulle fyllt 150 år. Dessutom att göra detta med sällskap av Sven-Ingvars är fantastiskt roligt med tanke på bandets historia, säger Staffan Ernestam.


Året var 1972 när Sven-Ingvars släppte albumet ”Man borde inte sova” som består av tonsättningar av två av Sveriges främsta poeter genom tiderna, Gustav Fröding och Jeremias i Tröstlösa. Albumet var uppföljaren till ”Sven-Ingvars i Frödingland”. I mars 2017 avled bandets sångare Sven-Erik Magnusson men under ledning av sonen Oscar Magnusson lever Sven-Ingvars vidare och kommer under 2018 genomföra turnén ”Länge leve Sven-Ingvars”.
- För mig känns det självklart att göra den här hyllningen tillsammans med Staffan, med tanke på Sven-Ingvars historia och arv inom svensk musik och poesi. Det kommer bli en exklusiv upplevelse eftersom vi aldrig gjort något liknande samarbete förut, säger Oscar Magnusson.
Det är två unika kvällar som väntar publiken på Conventum den 19 och 20 oktober där Jeremias texter och tonsättningar står i centrum.


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

fredag, 19 oktober 2018 kl: 19:30

Plats

Örebro, Conventum Kongress

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

465

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad