Menu

Dan Hylander & Raj Montana Band

Örebro

Conventum Kongress
lördag, 13 april 2019 kl:19:30

Det legendariska bandet släpper ny musik och ger sig ut på vägarna igen.


För första gången på 34 år ställde sig originaluppsättningen av Dan Hylander & Raj Montana Band på en scen framför ett utsålt KB i Malmö hösten 2017. Upplevelsen och mötet med publiken gav bandet ny energi och man bestämde sig omgående för att återförenas och spela in en ny platta.
Under sommaren har det legendariska bandet gjort en serie spelningar, bland annat flera slutsålda kvällar på anrika Nalen i Stockholm. Det var tydligt att publiken saknat DH&RMB!
Nu avslöjar bandet att det blir en turné till våren med premiär den 13 april i Örebro, men redan den 25 januari får Raj Montana-Fansen sitt lystmäte när det efterlängtade nya albumet “Indigo” släpps.


Här ser du Dan Hylander & Raj Montana Band i vår:
13 april ÖREBRO, Conventum
24 april STOCKHOLM, Stockholms stadsteater/Dansens hus
25 april GÖTEBORG, Konserthuset
26 april MALMÖ, Malmö Live
2 maj HALMSTAD, Halmstad teater
3 maj KARLSKRONA, Konserthusteatern
4 maj BORÅS, Åhaga


Raj Montana Band bildades av Dan Hylander 1978, tillsammans har de gett ut klassiska album som ”Döende oskuld”, ”September”, ”Bella notte”, ”Calypso” och ”Om änglar och sjakaler” med klassiska låtar som ”Höst”, ”Farväl till Katalonien”, ”Svart kaffe”, ”Skuggor i skymningen” och ”21/3”.


Dan Hylander har efter Raj Montana Bands uppbrott med stor framgång skrivit och producerat musik åt andra artister som Thorsten Flinck, Totta Näslund, Kal P Dal, Sven-Ingvars, Tomas Ledin, Larz-Kristerz, Christina Lindberg, Niels Jensen, Björn Skifs. Han har också haft en framgångsrik solokarriär och bland annat fått två Rockbjörnar.


Dan Hylander & Raj Montana Band 2019 är:
Dan Hylander, sång
David Carlson, gitarr
Clarence Öfwerman, keyboards
Ola Johansson, bas
Pelle Alsing, trummor
Hasse Olsson, hammond


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

lördag, 13 april 2019 kl: 19:30

Plats

Örebro, Conventum Kongress

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

465

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad