Menu

Tresteg i Snedsteg

Örebro

Conventum Kongress
fredag, 1 april 2016 kl:19:30

Start 19:30. Dörrar öppnar 18:30 (18:00 för menygäster).
Ingen åldersgräns (men alla ska ha biljett)


En sprallig komedi med Annika Andersson och Thomas Petersson.


Efter utsålda hus både i Kalmar och i Göteborg åker skrattsuccén ”Tresteg i Snedsteg” med Thomas Pettersson och Annika Andersson i spetsen ut på turné. I övriga roller ser vi farsfavoriter som Carina Lidbom, Robin Stegmar, Alexander Stocks och Anna-Karin Palmgren. Föreställningen utspelar sig i 60-talet och kryllar förstås av trassliga relationer, snedsteg, kärleksaffärer och rappa dialoger. För regin står Adde Malmberg.


Det kunde ha varit en bra idé av henne (Carina Lidbom) att låna ut sitt hus till sin bästa väninna (Annika Andersson) för lite ”rajtan-tajtan” vid sidan om, med den där killen från badmintonhallen(Alexander Stocks). Samtidigt som hon själv kan sticka över till väninnans make (Robin Stegmar) för lite eget ”rajtan-tajtan” när hennes man (Thomas Petersson) ändå blivit tvungen att flyga iväg till Stockholm på konferens.
Men som väntat kan ett korthus byggt på lögner och smussel i ett medelklasshem på 60-talet, raseras vid minsta påfrestning utifrån. Det räcker med en tilltagande dimma som hindrar makens flyg från att lyfta, så att även han landar hemma med flygvärdinnan (Anna-Karin Palmgren) för att ägna sig åt lite ”rajtan-tajtan”. Dimman, som ligger lika tät som intrigerna, hindrar även någon från att åka, någon annan från att smita, en tredje från att lämna och de flesta från att komma.


Föreställningen spelas på turné våren 2016 fram t.o.m den 3:e April.


Tresteg i Snedsteg produceras av 2Entertain och Vicky Nöjesproduktion.
Föreställningen pågår i ca 2,5 tim inkl paus


Vid köp av menybiljett:
Gäster anländer 18.00
Helstekt oxfilé med grillade grönsaker, potatisgratäng och rödvinssås, kaffe o kaka.


Inför Örebros 700-års jubileum fanns ett behov av en ny teater och en stor sal som kunde användas för bl.a. ungdomsverksamhet. Dessutom behövdes hotell och kongresslokaler. Stadsfullmäktige tog därför beslut att bygga ett medborgarhus för dessa ändamål och med Folketshus-rörelsen som hyresgäst. 700-års jubiléet låg nära och bröderna Erik och Tore Ahlsén utsågs till arkitekter. Nu börjar en spännande resa för Örebro turism- och mötes bransch.

Datum / Tid

fredag, 1 april 2016 kl: 19:30

Plats

Örebro, Conventum Kongress

Karta (Google)

Typ

Show

Kostnad

320kr - 500

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad