Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

Pernilla Andersson

East WestDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

"Begåvat, vackert och imponerande musikaliskt bygger Pernilla Andersson atmosfärisk 70-talsproduktion som utan tvekan är något av det allra bästa hon har gjort hittills." - Aftonbladet


Tiggrinnan är Pernilla Anderssons nionde studioalbum, hon har i vanlig ordning skrivit, producerat, arrangerat och mixat musiken själv.


Nya albumet ”Tiggrinnan” (ja, det ska vara med två ‘g’) är en historia om att förlora och förlora sig, om uppbrott, längtan och den hjälplöshet som infinner sig då närstående sakta försvinner från en i en sjukdom. Den berättar om styrka och svaghet, om styrka som växer ur svaghet – i varje Tiger finns en Tiggare om man pressar riktigt hårt – en styrka som kommer ur insikten om att sorg måste konfronteras, så att rädslan inte vinner.
Men. Den berättar också om när koltrasten sjunger en sång om nåt nytt… Om att orka börja om, gång på gång.


Efter åtta studioalbum, turnéframgångar och grammisnomineringar som ”årets kompositör” och ”årets artist”, ett av George Martin personligen utdelat producentpris (”The Sir George Martin Award”) samt medverkan med låten ”Mitt Guld” i årets melodifestival, är hon nu tillbaka med det mest känslosamma album hon gjort.
– Jag har skrivit den till mig själv, för att plocka upp, trösta och reda ut mig. Att andra ska tycka något om den känns nästan konstigt, den är min högst privata skiva, som tagit mig igenom en svår period i livet, säger hon.


I sommar ger Pernilla sig ut på vägarna med sin långväga följeslagare, sedan 21 år, gitarristen Fredrik Rönnqvist.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-08-20 22:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Pernilla Andersson

Pernilla Andersson, Mitt guld på Spotify

Tiggrinnan

Mitt guld

Pernilla Andersson, Videvisan (Sov Du Lilla Vide Ung) på Spotify

Älskade barnvisor från Barnkammarboken - Vol. 1

Videvisan (Sov Du Lilla Vide Ung)

Pernilla Andersson, Johnny Cash & Nina P. på Spotify

Gör dig till hund

Johnny Cash & Nina P.