Menu

Hanna Järver

Örebro

East West
lördag, 13 maj 2017 kl:20:00

Multitalangen Hanna Järver gör allt själv och skriver texter som är så rakt på sak att vi nästan skäms när vi lyssnar på dem. Hon har en sångröst som är fullständigt effortless, den liksom glider runt över hennes elektroniska produktioner som att den alltid varit menad för en enda sak: popmagi.


Hanna Järver föddes 1993 i Örebro och har via grekiska Thessaloniki nu hamnat i Stockholm, men de första låtarna på svenska skrev hon under en verklighetsflykt till Budapest när hon egentligen hade gett upp drömmarna om en artistkarriär.


Musiken hon skrev som en sorts terapi, blev till en EP som hon själv producerade och kastade upp på internet under 2013. Låtarna spred sig snabbt bland vänner till olika bloggar och plötsligt fick Hanna mer online-kärlek än den flitigaste Tinderdejtaren. Skivbolag och agenter började höra av sig så Hanna flyttade hem, satte ihop ett band och började tacka ja till sina första spelningar som soloartist.


Hanna beskriver sitt musikskapande som ett viktigt verktyg för att uttrycka känslor och tankar som hon annars har svårt att prata om. För att helt kunna ta kontroll över sitt skapande och för att säkert få ut det hon vill säga har hon jobbat målmedvetet mot att bli en självständig producent som inte behöver vänta på någon ”snubbe i keps” och hon spenderar lätt timmar på att vrida fram rätt ljud på synthen utan att låta någon stressa henne. Detta, tillsammans med referenser som Imogen Heep och Björk, ligger bakom Hanna Järvers egna och stundtals experimentella ljudbild.


Hannas musik är kontrastfylld. Texterna handlar om ambition och frustration, längtan och misslyckanden. De handlar om otrohet, ohälsosamma relationer och ilska över rådande normer. Det är Hollywood och en personlig dagbok på samma gång.


2015 släppte Hanna låtarna ”Samma Gamla Himmel” och ”Ingeting Skrivet” som av P3 och flera inflyteleserika musikmedier utsågs till två av årets bästa låtar. Ett pophopp var därmed fött. Peppen nådde sitt klimax i slutet på året med singeln ”Anekdoter” som fick Hannas hyllningskör att utbrista ord som ”pop-hit” och ”P3-hit” och ”Fuck you-finger”. Med en fri översättning av klassikern Koka-Kola Veins av The Tough Alliance charmade hon kort därefter brallorna av dem få som fortfarande tvekat.


Hanna Järver
2024-06-07 18:00:00
Göteborg, Nefertiti

Datum / Tid

lördag, 13 maj 2017 kl: 20:00

Plats

Örebro, East West

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100kr - 195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad