Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 20:00

Anders Wendin - fredag

East WestDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

EXTRAKONSERT! Anders Wendin skriver på nytt material och nu kommer han tillbaka till East West för två intima konserter. När Anders Wendin blev Anders Wendin så blev han det med ett ödmjukt patos av den mest magnifika sorten. Efter att ha uttryckt sig genom engelskan i såväl punkiga Monster som souliga superframgången Moneybrother har han kommit till en punkt både i livet och karriären där dessa båda på något sätt naturligt möts. Livet och karriären flyter ihop, inte isär. Familjen har fått en ny innebörd och det fanns ett molande undermedvetet sug att berätta något på riktigt. I det läget blev det både naturligt, nödvändigt och till sist faktiskt oumbärligt att skriva, kommunicera, uttrycka sig på svenska. Skivan ”Dom ska få se vem dom roat sig med” landade som en mjuk bomb i slutet av april 2014, och följdes upp med några av de allra bästa konserter Anders framfört hittills. Självsäkert och sårbart på samma gång, och med ett lyhört band som varken är rädda för en extra paus eller ett vansinnigt crescendo. Och alla vill såklart höra mer!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2017-06-02 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Anders Wendin

Anders Wendin, 1952 på Spotify

Dom ska få se vem dom roat sig med

1952

Anders Wendin, Min kompis farsa betalade svart på Spotify

Dom ska få se vem dom roat sig med

Min kompis farsa betalade svart

Anders Wendin, Lämna lampan på på Spotify

Dom ska få se vem dom roat sig med

Lämna lampan på

Moneybrother, egentligt namn Anders Olof Wendin, född 16 mars 1975 i Ludvika, är en svensk artist.


Anders Wendin är uppväxt i Ludvika, Dalarna. Han har en bakgrund i andra band, exempelvis Monster men lade ner bandet 2000 och bildade därefter solo-projektet Moneybrother. 2001 spelade Moneybrother på Hultsfredsfestivalens demonscen. EP:n Thunder in My Heart producerades av den inflytelserika producenten Jari Haapalainen och släpptes 18 februari 2002.


Drygt ett år senare, 28 mars 2003, släpptes singeln "Reconsider Me" som slog stort i Sverige. Singeln följdes 9 maj upp av fullängdsalbumet Blood Panic. Skivan blev en omedelbar succé och Moneybrother fick motta en Grammis för bästa rockalbum och Sveriges Radio P3:s utmärkelser för "Årets manliga artist", "Årets nykomling" och "Guldmicken". Ytterligare två singlar släpptes från Blood Panic och skivan sålde guld i Sverige och sålde även bra i Tyskland, Nederländerna, Belgien och Schweiz. 2005 gav Moneybrother ut sin andra skiva To Die Alone vilken även den mottogs mycket väl.


Efter en konflikt med Burning Heart som Moneybrother var kontrakterad av startade han ett eget skivbolag under namnet Hacka Skivindustri som han släppte det svenskspråkiga albumet Pengabrorsan på under uppmärksammande former. Skivan innehåller svenskspråkiga versioner av flera olika artisters låtar. Moneybrother släppte sitt tredje engelskspråkiga soloalbum som fick namnet Mount Pleasure den 22 augusti 2007.


Bandet som backar upp Moneybrother live och på skiva kallar sig "The Panthers" och nu består de av följande: