Menu

David Södergrens Hot Five

Örebro

East West
lördag, 27 december 2014 kl:22:00

â??David Södergrens Hot Five (DSH5) är ett folkrockband från Örebro, med rötterna djupt ner i den närkingska myllan. Musiken är glad och medryckande distad rock, matad med rejäla portioner folktoner. De något vemodiga, mörka texterna, ofta hämtade ur verkliga livet, utgör en skön kontrast mot den glada musiken. Någon sa att vi finns någonstans i domänerna mellan Pogues och Perssons Pack.


DSH5 återförenades i augusti 2013, efter nästan 20 års uppehåll. Första giget var på ett nästan fullsatt Clarion Hotel på Live at Heart den 5 september samma år. Och sedan dess har det rullat på. Under ett år år har vi gjort nästan femton spelningar och mottagandet har varit över all förväntan. Det blir gärna så när ett band har haft ett uppehåll och varit ifrån varandra i nästan 20 år. Kemin och spelglädjen blir starkare än någonsin. Varje rep och konsert blir ett tillfälle att träffas och umgås och göra det man tycker är allra roligast: Att spela Närkeslättens bästa folkrock.


Men historien om David Södergrens Hot Five börjar tidigare än så. Mycket tidigare.


David Södergrens Hot Five bildades redan runt 1989 i Örebro av David Södergren och Erik Mattsson. Tillsammans med dåvarande bandmedlemmarna Camilla Johansson (kör), Magnus Ekvall (dragspel) och Danne Johansson (synth) spelade bandet på lokala talangtävlingar, badanläggningar och fritidsgårdar i Örebro. Efter några år klev de nuvarande medlemmarna klev på; Marcus Berggren på trummor, Pelle Mellberg på bas och gitarristen Mattias Lagerqvist. Tillsammans med David, Erik och Magnus bestod Hot Five nu av sex medlemmar. Musiken hade redan då rötterna i den svenska folkrocken och kan beskrivas som originell, personlig, lokal och med underfundiga texter.


Efter många år i replokalen i Vivalla centrum och otaliga spelningar runt om i länet lades bandet ner runt 1995, då några av medlemmarna flyttade från Örebro för studier och jobb.


Så blev det 2013. Erik Mattsson och Mattias Lagerqvist träffades av en slump på en av det årets bästa konserter, Persson Pack på East West, och idén föddes att återsamla gamla Hot Five igen. Sagt och gjort. Och här är vi idag.


BANDET


David Södergren: Sång, gitarr
Mattias Lagerqvist: Elgitarr, sång
Pelle Mellberg: Bas, sång
Erik Mattsson: Dragspel, klaviatur, sång
Lennart Hessel: Mandolin, sång
Marcus Berggren: Trummor

Datum / Tid

lördag, 27 december 2014 kl: 22:00

Plats

Örebro, East West

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad