Menu

The Happy Hippo Family

Örebro

East West
lördag, 29 augusti 2015 kl:22:00

Under flera års tid var det gamla kompisgänget från Örebro utspritt i olika delar av världen; från Londons Notting Hill till de mörkaste kvarteren i Bombay. Sommaren 2008 skapades så visionen om The Happy Hippo Family när gänget återigen förenades i ett sommarkollektiv på Öland. En vision om glädje, galenskap, kärleken till musik och ren jävla livskvalitet. Bandet har sedan dess levererat smått legendariska musikupplevelser i symbios med dessa budskapâ?¦


25 mars 2011 släppte bandet debutalbumet Monacoville. Ett album som kom att bli en resumé av bandets nyfunna vision och kompisgängets smått otroliga återförening. I november 2012 släpptes skivan även i Japan via skivbolaget ThisTime Records.


2013 gjorde bandet stor succé med hyllade spelningar i Sverige på bl.a. Bråvalla, Debaser och Sticky Fingers. Blivit omtalade i många stora medier (SVT, GAFFA bl.a.) för sin speciella marknadsföring. Högaktuella i japan där bandet i december gjorde en turné i samband med sitt andra skivsläpp.


Uppdaterat sedan presstexten skrevs är att vi är färdiga med plattan, som finansierades av bl.a. East West Sushi, med 100 000kr via ett crowdfundingprojekt på Kickstarter. Självklart bjuder konserten på både medlemmar och låtar från bandets start fram till nu.


2014. Efter att bandet kommit hem från en lyckad festivalspelning på Midem i Cannes tilldelades The Happy Hippo Family det prestigefulla â?Millencolin Music Prizeâ? (25000kr) som är ett musikpris som tilldelas den artist som under 2013 betytt mycket för Örebros musikliv och representerat staden i Sverige och utomlands. Andra nominerade var bl.a. Jasmine Kara och Troubled Horse.


Sedan dess har bandet jobbat intensivt med en ny skiva, en skiva som nu är klar och som finansierades av bl.a. East West, med 100 000kr via ett crowdfundingprojekt på Kickstarter. Självklart bjuder konserten på både medlemmar och låtar från bandets start fram till nu!

Datum / Tid

lördag, 29 augusti 2015 kl: 22:00

Plats

Örebro, East West

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

100

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad