The Happy Hippo Family

East WestDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Under flera års tid var det gamla kompisgänget från Örebro utspritt i olika delar av världen; från Londons Notting Hill till de mörkaste kvarteren i Bombay. Sommaren 2008 skapades så visionen om The Happy Hippo Family när gänget återigen förenades i ett sommarkollektiv på Öland. En vision om glädje, galenskap, kärleken till musik och ren jävla livskvalitet. Bandet har sedan dess levererat smått legendariska musikupplevelser i symbios med dessa budskapâ?¦


25 mars 2011 släppte bandet debutalbumet Monacoville. Ett album som kom att bli en resumé av bandets nyfunna vision och kompisgängets smått otroliga återförening. I november 2012 släpptes skivan även i Japan via skivbolaget ThisTime Records.


2013 gjorde bandet stor succé med hyllade spelningar i Sverige på bl.a. Bråvalla, Debaser och Sticky Fingers. Blivit omtalade i många stora medier (SVT, GAFFA bl.a.) för sin speciella marknadsföring. Högaktuella i japan där bandet i december gjorde en turné i samband med sitt andra skivsläpp.


Uppdaterat sedan presstexten skrevs är att vi är färdiga med plattan, som finansierades av bl.a. East West Sushi, med 100 000kr via ett crowdfundingprojekt på Kickstarter. Självklart bjuder konserten på både medlemmar och låtar från bandets start fram till nu.


2014. Efter att bandet kommit hem från en lyckad festivalspelning på Midem i Cannes tilldelades The Happy Hippo Family det prestigefulla â?Millencolin Music Prizeâ? (25000kr) som är ett musikpris som tilldelas den artist som under 2013 betytt mycket för Örebros musikliv och representerat staden i Sverige och utomlands. Andra nominerade var bl.a. Jasmine Kara och Troubled Horse.


Sedan dess har bandet jobbat intensivt med en ny skiva, en skiva som nu är klar och som finansierades av bl.a. East West, med 100 000kr via ett crowdfundingprojekt på Kickstarter. Självklart bjuder konserten på både medlemmar och låtar från bandets start fram till nu!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-08-29 22:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:The Happy Hippo Family

The Happy Hippo Family, Summer Serenade på Spotify

Summer Serenade

Summer Serenade

The Happy Hippo Family, R U Injured? på Spotify

R U Injured?

R U Injured?

The Happy Hippo Family, Mustache på Spotify

Mustache

Mustache

The Happy Hippo Family är ett svenskt pop/rockband


Bandet bildades som ett tjugo personers kollektiv på en bondgård i Persnäs, Öland 2008.


Bandet släppte 2011 debutalbumet Monacoville på skivbolaget Jacqueline Music.. 2012 Släpptes Monacoville på det japanska skivbolaget ThisTime Records. 2013 släpptes bandets andra japanska skiva Cherries & Cheese och bandet spelade på bl.a. Bråvallafestivalen och släppte den egna ölen Summer Serenade i samarbete med Eskilstuna Ölkultur, något som IOGT NTO tog kraftigt avstånd mot. De spelade även in en video på ett pendeltåg med den svenska låten Pendeln, där bandet använde sina iPhones som instrument och var en de sista artisterna att stå på scen på Debaser Slussen innan klubben stängde igen dörrarna.