Menu

Fröken Elvis

Örebro

East West
lördag, 14 november 2015 kl:22:00

Elvis Presley är den soloartist som sålt flest album genom tiderna. Lever han fortfarande? Högst tveksamt. Lever hans musik? Tveklöst. Nu har den fått en ny svensk kostym.


Fröken Elvis debutskiva â?Elvis på svenskaâ? är den första i sitt slag. Aldrig tidigare har en fullängdsskiva med enbart Elvisalster på svenska spelats in av en och samma artist eller grupp. Åtta av Presleys låtar har fått byta ut den rockiga glitterkostymen mot ett svenskt akustiskt popsnitt. Den manlige casanovans smäktande stämma är ersatt av Camilla Fritzén, övriga musiker i bandet är Lisa Bodelius, Josefin Berge, Sanna Andersson och Maria Olsson. I april släppte de sin första gemensamma skiva med Elvis sånger i underbara nyskrivna översättningar och tolkningar.


De tre konsertföreställningarna Fröken Elvis gjorde på Stockholms Stadsteater i april och maj 2015 sålde slut på 20 minuter och skapade kaos i datasystemet på teatern. Kort efter skivsläppet kom deras låt Leverera att hamna på P4-listan. Bandet fick ett ökat antal besökare på sin hemsida och deras namn spreds även till radiostationer runtom i Norden. När Norrköpings Tidningar filmade en minikonsert i Norrköping och lade ut klippet på tidningens hemsida slogs nytt rekord för Fröken Elvis. På fyra dagar visades klippet av olika användare hela 121 000 gånger!


I sommar har de spelat på olika håll i Sverige plus att dom även gjort spelningar i England och nu är det då äntligen dags för en konsert i Örebro!


Fröken Elvis
2024-09-27 19:30:00
Luleå, Kulturens Hus - Lilla Salen

Datum / Tid

lördag, 14 november 2015 kl: 22:00

Plats

Örebro, East West

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

250

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad