Menu

Ludwig Hart + Norbert Lukacs

Örebro

Frimis Salonger Örebro
fredag, 21 februari 2020 kl:20:00

Om du inte tidigare har hört Ludwig Hart så är det dags nu. Örebrosonen debuterade i höst med sin första fullängdare i eget namn. Frågar man artisten själv säger han han att han gör "sätta-sig-i-bilen-och-bara-dra"-rock. Men det är så mycket mer än så. Arrangemangen, där gitarrer och syntar väver stora, filmiska stämningar påminner om Jackson Brownes och Fleetwood Macs 80-tal.


Sångerskan Michaela Holmberg, Ludwigs ständiga duettpartner, är besjälad av samma sträva innerlighet som en gång Stevie Nicks.


Ludwig Hart knyter också an till samtida amerikanska indieband, men har en direkthet i melodierna - och inte minst en röst - som vi tror kommer kunna ta honom till den breda publiken och ut i världen. Som om War On Drugs haft Don Henley som husgud i stället för Bob Dylan. Under våren och sommaren har fem singlar släppts och det har turnérats tillsammans med Tomas Andersson Wij och Mauro Scocco. Senaste singeln, ”Purpose Of Love” (co-producerad av Mauro Scocco), spelas flitigt på radio runt om i hela landet. Debutalbumet "Ludwig Hart" släpptes den 15 november och har fått mycket bra kritik.


“Ludwig Harts följsamma, välproducerade debut har bra förutsättningar att slå stort. Rotad i amerikansk singer/songwriter-tradition med spår av country har han ändå något av enkelheten i svensk vispop med sig.”
– Värmlands Folkblad


“Reverbfest med Örebros War On Drugs, eller om det är Israel Nash? Ludwig Hart är en begåvad låtskrivare med varmt klingande sångröst. De stora gesterna kräver starka idéer, och flera låtar har dem.“
- Sydsvenskan


“Det är en smått sjuk start på ett grymt album. Här finns liksom inte någon mellanmjölkslåt. Allting låter otroligt bra och det här soundet som Ludwig Hart får till på låt efter låt gör att man inte kan sluta lyssna. Det är lite Jackson Browne och Fleetwood Mac över det hela.”
– rockfarbror.se


”Purpose of Love. It’s a song that you repeat, over and over, as the best traditions of artists like Bryan Adams, Jackson Browne, Don Henley, Bonnie Tyler, and Tina Turner.”
– comeherefloyd.com


Ludwig Hart
18 år

Datum / Tid

fredag, 21 februari 2020 kl: 20:00

Plats

Örebro, Frimis Salonger Örebro

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad