kl: 21:00

Emmylou & The Rythm Boys

GlobenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

För er som inte vet vilka Emmy Lou and the Rhythm Boys är kan jag berätta att vi är i åldrarna 20-24, kommer från Enviken i Dalarna och spelar rockabilly och 50’s rock’n’roll.


Bandet består av (mig) Emma Bojort Gustafsson – leadsång
Hampus Letskog – gitarr/sång
Robin Adeström – ståbas/sång
Tobias Knutes – saxofon/gitarr/munspel/sång
Linus Letskog – trummor/sång.


Hur vi kom in på det här spåret, av alla musikgenrer… är nog tack vare att vi är uppväxta i den lilla byn Enviken, där rock’n’roll och rockabilly-band funnits i generationer. ?Våra föräldrar är alla musiker, de flesta inom genren. Byn på ca: 1500 invånare har idag två skivbolag som pysslar med denna typ av musik och det finns många andra aktiva rockabilly-band, så när vi drog igång det här bandet kändes det inte mer än självklart att föra detta vidare!


När någon frågar varför vi spelar den här musikstilen svarar vi oftast – Vi kommer ju ifrån Enviken! :)


Vi har nu spelat ihop sedan 2011 och i juli 2015 släppte vi vårt fjärde album ’Roller Coaster Ride’, med 11 st nykomponerade låtar. Vi har hunnit med att turnera i nio länder i Europa och gjort tre vändor till USA, bl.a var vi med när Tom Ingram startade upp sin nya festival ’Rockabilly Rockout’ i Las Vegas, 2014. I april 2016 åker vi tillbaka till Las Vegas för att spela på anrika ’Viva Las Vegas Rockabilly Weekend’. 2015 var vi också nominerade vid ‘Ameripolitan Music Awards’ till ‘Best Rockabilly Band’ och 2016 är jag nominerad i kategorin ‘Best Female Singer’ :)


Vi älskar det vi gör och vi vet att det finns en stor, härlig publik därute som älskar rock’n’roll lika mycket som oss!


Med vänliga hälsningar


Emmy Lou


INFORMATION FRÅN ARRANGÖREN


18 års åldergräns


Bar med fulla rättigheter finns på plats.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-26 21:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: