Menu

Dansa Samba med mig – 2/3 19:30

Örebro

Hjalmar Bergman Teatern
fredag, 2 mars 2018 kl:19:30

Dörrar öppnar: 18:45
Föreställning: 19:30-21:50 inklusive paus.


Move Your Feet AB presenterar dansikalen ”Dansa samba med mig – En Hyllning till Cornelis” med dansaren och koreografen Tobias Karlsson i spetsen tillsammans med några av landets bästa dansare, bl.a. kända från Let´s Dance.


I Dansa samba med mig får du som åskådare uppleva den odödliga skalden Cornelis på ett helt nytt sätt. Som publik kommer du att se, höra känna och lukta Cornelis på en resa mellan Brasilien och Sverige, innehållande sorg och lycka under både 1600-tal och 2017. Dina favoritdansare från Let´s Dance kommer med sin dans att illustrera låtar framförda av tre sångare som kompletteras med inspelat material från artister som Lill Lindfors och Alexander Rybak på ett sätt du inte kan ana! Klassiker som Brev från Kolonien, Felicia adjö eller balladen om Fredrik Åkare och Cecilia Lind är bara några av låtarna som kommer att sjungas.
I en tid då empatin verkar ebba ut i världen, handlar denna historia om att vi ibland måste våga räcka ut en hand till andra, både för att hjälpa eller för att själva få en knuff i rätt riktning. Det handlar om hur det är att, likt Cornelis som kom till Sverige som ensam flykting vid 11 års ålder, plötsligt befinna sig i ett annat land och inte passa in, se hur det går att kämpa sig förbi alla hinder på vägen och en dag vara en av landets största poeter. På samma sätt visar sig flickan i ”Dansa samba med mig” också ha oanad potential trots hennes tillsynes ofördelaktiga giv i livet.


Showens historia berättas genom musikens texter, karaktären på dansen och koreografin som bjuder på en resa mellan kärlek, svartsjuka, svek, utanförskap, passion och åtrå med texter från Cornelis Vreeswijk.
Njut, skratta, bli berörd och framförallt - känn dansglädjen!
Medverkande
Tobias Karlsson, Calle Sterner, Björn Törnblom, Jeanette Karlsson, Maria Zimmermann, Elisabeth Novotny, Malin Johansson, Sigrid Bernson, Tobias Bader, Alexander Svanberg, Henric Stillman, Joanna Stillman, Maria Bild, Joakim Norsten, Jonathan Jaarnek Norén och Evelina Schönberg Olsén.

Datum / Tid

fredag, 2 mars 2018 kl: 19:30

Plats

Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

650

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad