Menu

Det syns inte

Örebro

Hjalmar Bergman Teatern
måndag, 23 mars 2020 kl:19:00

Digitaliseringen händer nu och förenklar mycket i vår tillvaro. Att komma i kontakt är oftast bara några knapptryckningar bort. Samtidigt ökar känslan av stress och otillräcklighet hos människor. Finns det en koppling mellan hur vi mår och tiden vi tillbringar med sociala medier, gaming och att vara ständigt uppkopplade?
Musikalen Det syns inte är en högaktuell samtidsspegling med både skratt och gråt. Med hög igenkänningsfaktor berörs tabubelagda ämnen med en stor dos humor. Det syns inte sätter fingret på samtidens bekymmer, trivialiteter och allvar: Är jag lika lycklig inuti som jag visar utåt? Hur tar jag den perfekta selfien? Hur får jag kontakt med min tonåring? Hur kan jag hitta ett sunt sätt att leva i vår digitala samtid?
Det syns inte använder scenkonsten på ett nytänkande sätt för att sprida kunskap från den senaste forskningen om hjärnan och vårt mentala mående.
Föreställningen är 90 minuter utan paus och kombineras med utbildande inslag framtagna av hjärnforskaren Sissela Nutley. Paralleller dras mellan musikalen och aktuell forskning om sociala medier. Produktionen återvänder nu efter tre tidigare succéomgångar tack vare projektstöd från Allmänna Arvsfonden. Föreställningen riktar sig till ungdomar såväl som en vuxen publik.


Kvällsföreställningen 23/3 efterföljs av ett panelsamtal (20 min) med manusförfattarna Ulrika Larsson (regissör), Sissela Nutley (hjärnforskare) och opinionsbildaren Alexander Bygdén (Stoppa psykisk ohälsa) om utbredningen av psykisk ohälsa i samhället idag.
Medverkar gör: Steve Kratz, Anni Grosse, Jessica Andersson, Rebecca Nordström, Edwin Örtengren, Sofie Scott-Robbert med flera. Regi: Ulrika Larsson Manus: Sissela Nutley & Ulrika Larsson Musikproduktion: Jon Eriksson Koreograf: Rebecca Nordström Faktamaterial om våra hjärnor av: Sissela Nutley Produktion: Arts & Hearts, en ideell förening som genom scenkonst verkar för positiv samhällsutveckling.
Om du istället är intresserad av att göra bokning för grupp under en föreställning dagtid 23-25 mars, kontakta direkt info snabel-a artsandhearts punkt se Subventionerat pris för ungdomar (upp till 25) samt studenter erbjuds både dagtid och kvällstid.

Datum / Tid

måndag, 23 mars 2020 kl: 19:00

Plats

Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

Karta (Google)

Typ

Musikal

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad