Menu

Dansföreställning: MEYOUI

Örebro

Hjalmar Bergman Teatern
fredag, 2 oktober 2020 kl:18:00

Insläppstid: 17.40
Starttid: 18.00
Paus: Nej.
Längd: Ca 70 min.


Åldersgräns: Rekommenderad från 13 år.


Biljettpriser inklusive serviceavgift 20 kr:
Ungdom (upp till 25 år) 50 kr.
Vuxen (26 år och uppåt 70 kr vuxen.


OBS! Det kan förekomma blinkande ljus och stroboskop i föreställningen.
Biljetterna säljs med onumrerade sittplatser, väl på plats placeras varje sällskap med avstånd till varandra med hänsyn till rådande restriktioner.


Arrangör: Örebro Kommun.


EN DANS OM INDIVIDEN OCH KOLLEKTIVET


Han är en återkommande favorit bland Melodifestivalens husdansare och har setts bredvid Zara Larsson, Ola Salo, Darin och många, många fler. Men nu är det dags för Edin Jusuframic att skapa något eget!
Men vad är något eget och vad är ett tillsammans? Vad är kollektivet, en fantastisk solidaritet eller ett egoistiskt förtryck? Med föreställningen MeYouI sätts balansen mellan kollektivets välbefinnande och människans ego i fokus. Vad händer om den balansen rubbas och egot tar över?


Edin Jusuframic har skapat ett verk om den känslomässiga konflikt som föds ur den konstanta avvägningen mellan samarbete eller att gå sin egen väg. Vad innebär det att vara självisk eller att kompromissa, och hur påverkar detta det konstnärliga resultatet?
MeYouI är en dansföreställning med nykomponerad musik av Mario Perez Amigo och med två fenomenala dansare som sveper golvet när de gestaltar den inre känslomässiga konflikt som kan uppstå när en arbetar i ett kollektiv.


Föreställningen turnerar genom Dansnät Sverige hösten 2020


Om koreografen


EDIN JUSUFRAMIC
Edin Jusuframic är dansare och koreograf och har arbetat professionellt med dans de senaste tretton åren. Edin har koreograferat och dansat bakom flera av Sveriges framstående artister, däribland Danny Saucedo, Ola Salo, Zara Larsson, Molly Sandén, Miss Li, Darin med flera. Edin har även medverkat som dansare i ett stort antal dansföreställningar samt TV-produktioner så som Gökboet, Våroffer, Nötknäpparen, West Side Story, Melodifestivalen, Sommarkrysset, Allsång på Skansen, Eurovision Song Contest m.m.
Edin Jusuframic en av grundarna av danskompaniet Complete Dance Crew som haft stora framgångar både nationellt och internationellt.
Dansnät Sverige turnerade Complete Dance Crews föreställning SIRI 2014.


Innan föreställningen kommer Kulturskolans fördjupningslinje i dans att framföra verket "Organiserat Kaos" som är skapat för just detta tillfälle.


ANGÅENDE COVID 19
Det är viktigt för oss att du som gäst, våra artister och våra medarbetare ska känna sig trygga vid besök på Hjalmar Bergman Teatern.
Vi följer samhällsutvecklingen och Folkhälsomyndighetens rekommendationer och riktlinjer.
Vi arbetar så flexibelt som möjligt och förbereder olika scenarion om riktlinjerna ändras. Inför ditt besök kommer vi se till så att det finns tomma säten och gott om utrymme till nästa besökare och sällskap.
För att du som gäst ska känna dig trygg har vi satt in extra städ i lokalerna, det finns självklart möjlighet att tvätta händerna med tvål och vatten på toaletterna och det finns handsprit utplacerat runt om i lokalerna.
Frågor – eposta bokning snabel-a conventum punkt se

Datum / Tid

fredag, 2 oktober 2020 kl: 18:00

Plats

Örebro, Hjalmar Bergman Teatern

Karta (Google)

Typ

Dans

Kostnad

30kr - 50

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad