CONNY BLOOM Game Set Bloom! Makeriet Live

MakerietDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

CONNY BLOOM Game Set Bloom! konsert


Han har kallats Sveriges enda riktiga rockstjärna och en nationalhjälte på gitarr. Trots att han varit aktiv i flera decennium stannar Conny Bloom aldrig upp, och i mars 2020 släpps Game! Set! Bloom, uppföljaren till den hyllade svenska debuten Fullt upp från 2016.


– Jag tror mer på bergochdalbana än långfärdsskidor.
Conny Bloom säger det med ett skratt. Fast menar ändå allvar, eftersom han syftar på den musikaliska variation som kännetecknar hans båda svenskspråkiga soloalbum.
– Inte minst i dag tycker jag det är viktigt att man vågar ta ut svängarna. Om man inte är AC/DC tror jag inte folk vill ha en platta som låter likadan rakt igenom.


I slutet av 80-talet slog han igenom med bandet Electric Boys, som med sin funkiga hårdrocks-pshychedelia landade gruppen en plats på amerikanska Billboard-listan och succé världen över. Bloom var även gitarrist i stilbildande kultbandet Hanoi Rocks, som nämnts som inspiration för storheter som Mötley Crüe, Guns N’ Roses och The Hellacopters.


"Game! Set! Bloom!” är en värdig uppföljare till det kritikerrosade albumet “Fullt Upp” från 2016. Det nya albumet bjuder på tidlösa godbitar med smak av såväl folkrock som svängig funkrock, lite bluesiga toner plus mycket annat. Lägg sedan till välskrivna texter som sjungs med Blooms sångröst och du har receptet på en lyckad skiva".
Tamara Chastain/Rockbladet


"Fyndigt betitlade Game! Set! Bloom! är bra rakt igenom och ett flertal gånger ännu bättre.
Härliga texter, kanonbra spelat, förträffligt sjunget och väldig god variation. Faktiskt ännu bättre än förra plattan".
Roger Bengtsson/ Ung tro

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-09-12 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Conny Bloom

Conny Bloom, Ingen jäkel vet på Spotify

Fullt Upp

Ingen jäkel vet

Conny Bloom, Du é mitt socker på Spotify

Fullt Upp

Du é mitt socker

Conny Bloom, Tanken é fri på Spotify

Fullt Upp

Tanken é fri

Conny Bloom, egentligen Ulf Conny Blomqvist, född 20 november 1964 i Stockholm, är en svensk sångare, kompositör och gitarrist. Han är mest känd från sitt band Electric Boys och även som gitarrist med Hanoi Rocks.


Bloom var som tonåring gitarrist och sångare i powertrion Road Rats, där även Gyp Casino från Hanoi Rocks ingick. Bandet blev senare Rolene och som 17-åring spelade han med Sveriges hårdrockpionjärer Neon Rose. Han fick sitt genombrott i slutet av 1980-talet med gruppen Electric Boys där han var frontfigur. Electric Boys blev kända genom sitt eget sound, som var en blandning av funk, hårdrock och Beatles-psykedelia. De spelades flitigt på MTV och turnerade i Amerika, England och Sverige och låg på amerikanska Billboard-listan med hiten "All Lips and Hips". Bandet splittrades i mitten av 1990-talet. Efter detta gav Bloom ut två soloskivor: Conny Bloom's Titanic Truth (1996) och Psychonaut (1999). Dessa följdes av livealbumet Been There, Done What? (2003).


Bloom var gitarrist i rock'n'roll-bandet Hanoi Rocks mellan 2004 och 2009 och spelade även in skivan Street Poetry med dem. Bandet lades ned i början av 2009. Bloom har också turnerat med Ginger (från The Wildhearts) i Silver Ginger 5 (SG5) och spelar även personligt tolkade covers med Medborgarna när tillfälle bjuds, tillsammans med Jan Åström, Benneth Fagerlund, Svante Drake.


Electric Boys återförenades på Sweden Rock Festival 2009 och har sedan dess turnerat och släppt två plattor: And Them Boys Done Swang (2011) och Starflight United (2014) då även en cover på Robyn's Dancing On My Own spelades in.


Conny Bloom har under 2015 spelat in sin första soloplatta på svenska Fullt Upp med påföljande turné i September 2016.