Menu

Angry Stories

Örebro

Nya China
lördag, 26 oktober 2019 kl:16:00

Med Valerie Solanas som inspiration för ärlighet och vulgaritet i uttrycket ”koreografera” ger Ellinor Ljungkvist med sina dansare en allvarsam, men absurd och humoristisk, dans- och performanceföreställning.

Föreställningen är baserad på verkliga händelser som dansarna själva upplevt rörande ilska och dess orsaker. De delar med sig av sina personliga berättelser på ett genuint sätt och avslöjar tabubelagda sanningar.

”Ogillandet av känslosamma scener leder till rädsla för starka känslor, rädsla för vrede och hat, rädsla för att konfrontera verkligheten, eftersom en konfrontation med verkligheten till en början alltid leder till vrede och hat, i kombination med en brist på självförtroende när det gäller att hantera och förändra världen och när det gäller att på allra minsta sätt påverka sitt öde.” – Valerie Solanas, SCUM Manifest

Ellinor Ljungkvist är utbildad vid Salzburg Experimental Academy of Dance, Inter-University Centre for Dance i Berlin, och Master i koreografi på Dans och cirkushögskolan i Stockholm. Hennes verk kännetecknas av sin kombination av nutida dans och performancekonst ofta baserat på verkliga händelser beskrivet ur ett kvinnligt perspektiv. Mer info: www.ellinorljungkvist.com.

Datum / Tid

lördag, 26 oktober 2019 kl: 16:00

Plats

Örebro, Nya China

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad