kl: 19:30

GLENN MILLER ORCHESTRA

Örebro KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

GLENN MILLER ORCHESTRA -
A TRIBUTE TO GLENN MILLER & THE ARMY AIR FORCE ORCHESTRA

Ännu 75 år efter Glenn Millers död spelas hans musik fortfarande världen över!
Glenn Miller förolyckades i en flygplansolycka över Engelska Kanalen den 15 december 1944. Han hade då som USA:s populäraste storbandsledare och största musikikon drygt två år tidigare lagt ned sin civila orkester för att istället som frivillig officer i armén kunna erbjuda ett moraliskt upprätthållande hos de inkallade soldaterna genom att spela sin musik direkt för dem. För ändamålet byggde Miller upp en ny orkester – The Army Air Force Orchestra, vilken har kallats 1900-talets mest magnifika orkester.

Orkestern förflyttades i juni 1944 till Storbritannien och turnerade från slutet av samma år på Kontinenten tills andra världskriget var slut. För sin insats blev orkestern ordentligt hyllad vid hemkomsten till USA.

Programmet för denna unika konsert baseras huvudsakligen på musik som spelades av Glenn Millers AAF-orkester. Ur Glenn Miller Orchestras notförråd om fler än 1.500 original-arrangemang har utvalts både hits och mindre kända nummer från denna period. Glenn Miller Orchestra Scandinavia, som bildades 2010, spelar med licens från Glenn Miller Productions, Inc., New York, U.S.A. och turnerar regelbundet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Orkestern, som leds av trombonisten Jan Slottenäs, utgår från Stockholm och inkluderar flera yngre musiker ur Sveriges jazzelit.

Konsertlängd: ca 2,5 h inkl paus
Mer info:
Glen Miller Orchestra

Facebook: www.facebook.com/GMOScandinavia/?ref=ts

Instagram: www.instagram.com/glennmillerorchestra

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=9rOBlvEwczQ

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=mkqJXB1_8Ps

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=uLCH4KBS1Uo
Arrangör: Artist

Gruppbiljetter bokas på 019 21 21 21 (minst 15 personer).

Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.


Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.


Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.


Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-22 19:30


Plats/Lokal:

Adress:

Örebro,


Fler tillfällen:Glenn Miller Orchestra

Glenn Miller Orchestra, Sleigh Ride på Spotify

In the Christmas Mood

Sleigh Ride

Glenn Miller Orchestra, In The Mood på Spotify

Glenn Miller Orchestra (2 CD set)

In The Mood

Glenn Miller Orchestra, In The Mood på Spotify

In The Digital Mood

In The Mood

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook