kl: 19:00

Susanna Risberg Trio

Örebro KonserthusDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Susanna Risberg, den flerfaldigt prisbelönta jazzgitarristen och kompositören är nu aktuell med nya skivan “Vilddjur”.
Hon har turnérat världen runt som som solist och bandledare, spelat med musiker och grupper som Nils Landgren,
Svante Thuresson, Mick Goodrick, Magnus Lindgren, Bohuslän Big Band, Göteborgs Symfoniker, Blue House Jazz
Orchestra, studerat vid Berklee College of Music och där vunnit det prestigefyllda “Jimi Hendrix Award ’11”.

År 2015 tilldelades hon Sveriges Radio P2s pris “Jazzkatten” som “Årets Nykomling”, med en motivering som löd såhär:
“Trots sin ringa ålder redan ett stjärnskott med en diger meritlista och en trygg klippa i en mängd olika sammanhang. Det
började med en elgitarr och en idol som heter Jimi Hendrix. Idag spås hon bli en av Sveriges främsta gitarrister.”.

Risberg har varit som mest verksam med sin egna trio (Jonathan Lundberg - tr. Gustaf Hielm/Ale Sjöström/Eirik Lund - bas) och gett ut två skivor i denna sättning (“Susanna Risberg Trio” 2013 och “Utfall” 2015). !

Till “Vilddjur” ville hon bryta sig loss från det fasta trio-formatet och låta så många av hennes musikaliska bekantskaper som möjligt komma till studion och bidra med sina personliga tolkningar av hennes musik.
Det resulterade i sammanlagt 11 medverkande musiker, nio spår (varav sju är originalkompositioner och resterande
två är av favoritkompositörerna Billy Strayhorn och Dmitri Shostakovich),


19.00 Förband
19.30 Huvudakt
22.00 Slut
20 min paus

Detta är en stå och sittplatskonsert men sittplatser är i begränsat i antal. Först till kvarn.

Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat.
Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.


Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.


Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-05-07 19:00


Plats/Lokal:

Adress:

Örebro, Fabriksgatan 2, Box 335


Fler tillfällen:

Ge oss och andra en recension om du va där!


Hitta oss på Facebook