Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:00

Dubé & Friends

Örebro Konserthus


BILJETTER / MER INFORMATION


Under flera år har Konserthuset bjudit in sin allra yngsta publik till konserter med Svenska Kammarorkestern. I det sammanhanget föddes en idé: Att göra en Dubé and Friends med barnlåtar för vuxna!

Så nu är det dags, med barnlåtar som språngbräda ger sig nu Sebastien Dubé in i en musikalisk lek i många genrer tillsammans med Maria Brengesjö på sång, jazzpianisten Anders Persson, Per Boqvist på trumset och arrangemang och slagverkaren Lasse Fhager. Förvänta er en konsert utan dess like, där lekfullhet och skaparglädje är ledord. För visst kan man spela barnlåtar på ett vuxet vis?!

Medverkande:
Sébastien Dubé, kontrabas
Anders Persson, piano
Per Boqvist, trumset
Maria Brengesjö, sång och violin
Lasse Fhager, slagverk

Ni är varmt välkomna!

Platser: Ståplats och begränsat antal sittplatser. Först till kvarn.
Längd: ca 100 min inkl. paus 20 min

Kunden ansvarar själv för att kontrollera att evenemanget ej är inställt eller flyttat. Vid inställt evenemang återbetalas ej service- och distributionsavgifter.

Örebro konserthus byggdes mellan åren 1930 och 1932 som hemvist både för stadsbibliotek och konsertverksamhet. Det invigdes den 2 april 1932 av prins Eugen. Det är beläget vid Fabriksgatan invid Svartån i centrala Örebro. Fram till 1981, då biblioteket flyttade till en ny byggnad vid Näbbtorgsgatan, var huset hemvist både för konsertverksamhet och stadsbibliotek. Under våren 2013 beslutades om en om- och tillbyggnad av huset. Denna ska ske under åren 2014 och 2015.


Huset är ritat av stadsarkitekten Georg Arn i nordisk klassicistisk stil. Arn lär ha varit inspirerad av Salle Pleyel (fr:Salle Pleyel) i Paris, ritad av Gustave Lyon (fr:Gustave Lyon) , och han har heller inte kunnat undgå att vara inspirerad av Stockholms stadsbibliotek, ritat av Gunnar Asplund några år tidigare. Särskilt gäller detta den stora bibliotekshallen, uppbyggd som en rotunda. Arn var tidigt inne på att skapa en Pantheon-liknande byggnad, men den byggnad som han skapade får sägas vara mer påtagligt influerad av antika mönster än Asplunds, som har mer dragning åt det moderna. Husets kupol domineras av en gyllene fackelbärande genius. Den ursprungliga fasaden på Arns byggnad var utsmyckad med en rad pilastrar, upptill avslutande i valv. Mellan pilastrarna fanns stuckreliefer föreställande tre gestalter med musikinstrument (lyra, horn resp. luta) utförda av Rolf Kjellberg.


Intill konsertsalen ligger Wirénsalen (den gamla bibliotekshallen), som utnyttjas som foajé, servering och mindre konsertsal. Wirénsalens namn syftar på kompositören Dag Wirén, som tillbringade sina gymnasieår i Örebro.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-03-31 19:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Typ av evenemang

GenreKostnad

Oklart


Kort länk hit: