Menu

The Last Dream Of Shakespeare

Örebro

Örebro Teater
onsdag, 31 mars 2021 kl:19:00

”Av samma tyg som drömmar göras av, vi äro gjorda, och vårt korta liv omfamnas av en sömn” William Shakespeare. Shakespeares drömmar kan fungera som ett omen eller ett förebådande kring framtiden
eller avslöja hemligheter från det förflutna. Drömmar som vänder upp och ner på privilegier, makt och status i en sensuell kullerbytta. Shakespeare skriver om skymningsvärldar som människor besöker, befolkad av mytologiska varelser. Drömvärldar som leder till djupa inre förändringar och förvandlingar.
Shakespeares drömmar kapar alla band med verkligheten och skapar en värld där rädslor, begär, fantasier, nutid och dåtid kan mötas. Gränserna mellan liv och död, verkligheten och det irrationella är utsuddad och världarna smälter samman.
The last dream of William Shakespeare är en föreställning som tar oss på en resa genom Shakespeares drömvärldar, kryssande från en pjäs till en annan till en tredje. En rikt visuell och musikalisk föreställning som ger liv till mänsklighetens drömvärldar. För regin står en av världens mest framstående regissörer, Nikita Milivojevic. Hans modiga och innovativa tolkningar av klassiska dramer har blivit berömda över hela världen och lett fram till att han är återkommande regissör på några av Europas största teaterhus. Han är också professor i regi på Teaterhögskolan i Novi Sad, Serbien och har var under många år konstnärlig ledare både för nationalteatern i Belgrad och för en av Europas största teaterfestivaler BITEF.

Datum / Tid

onsdag, 31 mars 2021 kl: 19:00

Plats

Örebro, Örebro Teater

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad