kl: 20:00

Graveyard (Support: Factory Brains)

Ritz, ÖrebroDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Graveyard kommer hem till Närke i vår!


Bandet, med närkerötter, är internationellt hyllade och har turnerat såväl på egen hand som med storheter som Mastodon, Soundgarden, Motörhead, Iron Maiden och Deep Purple de senaste åren. Efter två fullsatta spelningar på KB i Malmö och Münchenbryggeriet i Stockholm kan vi inget annat än konstatera att bandet gjort succé under sin svenska miniturné.


Meddelande till er från bandet:
”När våren kommer återvänder de migrerande rockarna till nordliga breddgrader. Tecknen går att se överallt i naturen. Folk stämplar ut på fredagen, fixar frillan, tar en förvärmare och vallfärdas ner till de lokala mötesplatserna för musikälskare. När våren kommer, kommer också vi i Graveyard tillbaks - ni ser oss här"


Vi säger välkomna hem i vår, Graveyard!


Ritz Örebro 12/3 2016
Dörrar: 19:00
Support: 20:00
Graveyard 21:00


18 år

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2016-03-12 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Graveyard

Graveyard, Hisingen Blues på Spotify

Hisingen Blues

Hisingen Blues

Graveyard, Ain't Fit To Live Here på Spotify

Hisingen Blues

Ain't Fit To Live Here

Graveyard, The Siren på Spotify

Hisingen Blues

The Siren

En kort period sedan bandet bildats spelades en tvåspårs demo in. De hade tre spelningar och började planera för ett fullängdsalbum. Samtidigt laddade de upp en del av sitt material på MySpace där Tony Presedo, grundare av TeePee Records upptäckte dem. Deras första album som spelades in av Don Ahlsterberg och fick namnet Graveyard. När skivan slutförts lämnade Truls Mörck bandet och ersattes av Jonatan Larocca-Ramm. Albumet släpptes den 18 september 2007. Debutalbumet fick på det hela taget god kritik. År 2008 uppträdde bandet på festivalen South by Southwest. Efter deras framträdande på South by Southwest presenterades bandet i Rolling Stone Magazines Fricke's Picks.


21 januari 2012 fick gruppen pris på P3 Guld-galan, för bästa rock/metal 2011. 14 februari 2012 fick de även en Grammis för Årets hårdrock 2011.