kl: 20:00

JOE PUG!!!

Rosengrens SkafferiDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Rootsy Live presenterar en stor favorit! Joe Pug avslutar sin Skandinavienturné på Rosengrens Skafferi i Örebro.


Förköp 180:- + serviceavgift, 210:- i dörren
På scen 20.00, kassan öppnar 19.00


VÄLKOMNA TILL ROOTSY LIVE ÖREBRO!


LYSSNA:
�Stay And Dance�: www.youtube.com/watch?v=mTNcyPMSNGU
�Hymn�: www.youtube.com/watch?t=1&v=VrbzmzuNkiE


Det är äntligen dags för Rootsy Live att presentera en av de riktigt stora favoriterna. Vi har följt den ändlöst begåvade melodisnickaren och sångaren sedan han tejpade igen kuvert och postade sina första demoskivor över hela USA, till alla som ville ha. Det visade sig att fler och fler ville ha Pugs skivor och tusentals skickades ut. Med det kom att massa människor ville se den unge artisten, som gratis skickade ut skivor, och ett ändlöst turnerande började. Få har skaffat sig en så lojal fanbase som Joe Pug, sedan allt startade för fem år sedan. Med sitt tredje album »Windfall« etablerar sig Joe Pug som en av de riktigt stora singer/songwriter-profilerna i Texas och USA. Och då vet vi att konkurrensen är mördande.
Sångerna och rösten är grejen med Joe Pug. På Windfall märks det väldigt tydligt att han själv har den förståelsen. Det finns bara det allra nödvändigaste för att smycka de små juveler Pugs sånger är. Likt en av Pugs största fan Jason Isbell, en Ryan Adams i toppform eller faktiskt svenska Willy Clay Band finns här ingen ambition att vara cool eller hip, för att locka den trendkänsliga men ständigt hajpskapande hipster-publiken. Likt Isbells senaste två skivor är det istället just motsatsen som sticker ut. Det är att artisterna insett att det är svårt nog att göra sina sånger den rättvisa de förtjänar. Joe Pug beskriver det bäst själv: â??The aim on this one was very straightforward. We wanted to capture the music just the way we play it, with minimal production. It was a very back to basics approach because ultimately thatâ??s what I love about music, and thatâ??s what I love about making music. I wanted to record these songs the way they were written and put them out in the world.â?


Resulatet â?Windfallâ? är en varm och väldigt fin skiva. Joe Pugs låtar är jordnära och samtidigt poetiska, förankrade i tradition och samtidigt nutida. På bästa sätt förvaltar och uppdaterar han ett arv från andra Texas-storheter som Townes van Zandt och Guy Clark. Lyckliga oss som äntligen får hit Joe Pug för en tre veckor lång turné genom Sverige, Norge och Danmark.


Om Rootsy Live:
Rootsy Live är den del av Rootsy som arrangerar turnéer och promotar de artister som vi tycker är "The Real Deal" och har absolut högsta kvalitet. För tillfället finner vi dessa oftast inom americanan och rootsmusiken. Musik som ofta har det gemensamt att det inte låter sig placeras i fack eller styras av anpassning till trender och förväntningar.


Viktigast av allt! Rootsy Live är en stor samling människor som arrangerar konserter, sprider och promotar fantastiska artister. Med entusiasm och kärlek ger de människor musikupplevelser de annars missat.


Över hela Skandinavien finns vi! Och vi är "The Real Deal"!

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-11-07 20:00


Plats/Lokal:

Adress:

Örebro, Engelbrektsgatan 3,


Fler tillfällen:Joe Pug

Joe Pug, Hymn #101 på Spotify

Nation Of Heat Ep

Hymn #101

Joe Pug, Hymn #35 på Spotify

Nation Of Heat Ep

Hymn #35

Joe Pug, I Do My Father's Drugs på Spotify

Nation Of Heat Ep

I Do My Father's Drugs

Ge oss och andra en recension om du va där!


Urval ur aktuella nyheter

Bild på Laleh Väcker Vårkänslorna Till Liv Med Nya Singeln
PRESS
18 jan
kl: 09:50

Laleh Väcker Vårkänslorna Till Liv Med Nya Singeln "tack Förlåt"

Som vi har längtat - nu är Laleh äntligen tillbaka med helt ny musik! En av Sveriges absolut största artister släpper idag sin nya svenska singel "Tack Förlåt". Med ett livsbejakande budskap är låten, liksom Lalehs karakteristiska uttryckssätt lika hoppfullt som vi älskar att höra henne. I vår kommer ett album vars titel ännu hålls hemlig, men till dess - låt vårkänslorna...

Bild på Louisiana Avenues Debutalbum
PRESS
18 jan
kl: 09:50

Louisiana Avenues Debutalbum "2107 Delachaise" Är Här!

Louisiana Avenue - glädjeorkestern som tar dig till Mardi Gras utan att åka en meter - är äntligen här med sitt debutalbum! I början av januari släppte de singeln "Do Your Dance" och idag den 18 januari släpper de sin allra första platta "2107 Delachaise". Releasekonsert den 25 januari på Fasching! "Efter att handlöst slängt sig ut långt utanför den berömda boxen och investerat...


Hitta oss på Facebook