Menu

I Skenet Av Svavelstickorna

Örebro

S:t Nicolai kyrka
lördag, 18 januari 2020 kl:14:00

H.C. Andersens välkända saga blir musikal i S:t Nicolai kyrka.

I skenet av svavelstickorna- En nyskriven musikal om skillnaden mellan innanför och utanför. Barnkören Tonfjärilarna, Rinkabykören, Stråkkvartett.

I rollerna: Noralin Rudin - flickan, Elisabeth Schöllin - mormor, Lars-Göran Holmgren - farfar, Emma Farnebo och Ester Dobreff Hägg - barnbarn.

Musik och manus: Mirjam Blomberg och Ester Blomberg.

i– Det är en musikal om en flicka i utsatthet, om människors välvilja och varma relationer som når över alla gränser, säger Mirjam Blomberg, som är musikpedagog i Nikolai församling och skrivit musikalen tillsammans med dottern Ester./i

”SKILLNADEN MELLAN ATT VARA INNANFÖR OCH UTANFÖR”
Mirjam och Ester Blomberg tar avstamp i H.C. Andersens ”Den lilla flickan med svavelstickorna” – den berömda sagan om en fattig flicka som går ut barfota i snön på nyårsafton för att försöka sälja svavelstickor.

– Musikalen handlar om skillnaden mellan att vara innanför och utanför, säger Mirjam Blomberg. Vi växlar mellan sagans värld och en nutida verklighet där en farfar sitter och läser sagan för sina barnbarn. Till slut är barnbarnen också med och påverkar handlingen i sagan och slutet är ett annat än H.C. Andersens original.

10 kr av biljettpriset går till Act Svenska Kyrkans julinsamling som handlar om alla flickors rätt till ett värdigt liv.

Tider:
Insläppstid: 30 minuter innan start.
Spellängd: 45 min.

Åldersgräns 4 år.

Mer info: a target=_blankhref=http://www.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/svavelstickornawww.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/svavelstickorna/a

Datum / Tid

lördag, 18 januari 2020 kl: 14:00

Plats

Örebro, S:t Nicolai kyrka

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

Oklart

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad