I Skenet Av Svavelstickorna

S:t Nicolai kyrkaDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

H.C. Andersens välkända saga blir musikal i S:t Nicolai kyrka.

I skenet av svavelstickorna- En nyskriven musikal om skillnaden mellan innanför och utanför. Barnkören Tonfjärilarna, Rinkabykören, Stråkkvartett.

I rollerna: Noralin Rudin - flickan, Elisabeth Schöllin - mormor, Lars-Göran Holmgren - farfar, Emma Farnebo och Ester Dobreff Hägg - barnbarn.

Musik och manus: Mirjam Blomberg och Ester Blomberg.

i– Det är en musikal om en flicka i utsatthet, om människors välvilja och varma relationer som når över alla gränser, säger Mirjam Blomberg, som är musikpedagog i Nikolai församling och skrivit musikalen tillsammans med dottern Ester./i

”SKILLNADEN MELLAN ATT VARA INNANFÖR OCH UTANFÖR”
Mirjam och Ester Blomberg tar avstamp i H.C. Andersens ”Den lilla flickan med svavelstickorna” – den berömda sagan om en fattig flicka som går ut barfota i snön på nyårsafton för att försöka sälja svavelstickor.

– Musikalen handlar om skillnaden mellan att vara innanför och utanför, säger Mirjam Blomberg. Vi växlar mellan sagans värld och en nutida verklighet där en farfar sitter och läser sagan för sina barnbarn. Till slut är barnbarnen också med och påverkar handlingen i sagan och slutet är ett annat än H.C. Andersens original.

10 kr av biljettpriset går till Act Svenska Kyrkans julinsamling som handlar om alla flickors rätt till ett värdigt liv.

Tider:
Insläppstid: 30 minuter innan start.
Spellängd: 45 min.

Åldersgräns 4 år.

Mer info: a target=_blankhref=http://www.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/svavelstickornawww.svenskakyrkan.se/orebro/nyheter/svavelstickorna/a

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-01-19 14:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: