Menu

Deadman

Örebro

Scandic Grand Örebro
måndag, 3 november 2014 kl:19:00

Än en gång reser sig Deadman ur askan med ett nytt band, nytt sound och fantastiska nya sånger. Ännu starkare och självklarare. För det som inte dödar, det härdar.

Deadman är en av de senaste årens mest oväntade succeer. På mindre än ett år gick bandet ifrån att spela regelbundna veckospelningar på lilla Saxon Pub i Austin till att spela på stora scenen på Peace&Love. Skivorna Live from Saxon Pub och Take Up Your Mat And Walk släpptes med ett par månaders mellanrum och blev båda stora framgångar. Båda nådde top 10 och stannade flera veckor på albumlistan i Sverige. Framträdandet på TV 4 Nyhetsmorgon blev ett av deras mest delade och visade det året och kanske har inget av de band Rootsy Live turnerat nått djupare in människor.

Navet i Deadmans musik är Steven Collins röst och mästerliga låtskriveri och Stevens person, sånger och vision är och har alltid varit ”Deadman”. Bandet har funnits i olika konstellationer och stilar och det enda man egentligen kan förutsäga och veta är att nästa skiva inte låter som den senaste. Sångerna skrivs alltid tematiskt och utmanar lyssnaren med genomarbetade och flerbottnade texter. Den här gången kläs de i rockigare och rakare dräkt. Steven är alltid tydlig med sina referenser. Den här gången hörs inspiration från U2s Joshua Tree period, Black Keys och Neil Young.

Datum / Tid

måndag, 3 november 2014 kl: 19:00

Plats

Örebro, Scandic Grand Örebro

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

225

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad