Menu

Eilen Jewell

Örebro

Scandic Grand Örebro
fredag, 16 oktober 2015 kl:20:00

Ännu en efterlängtad återkomst! Eilen Jewell med band är tillbaka och där återfinns som vanligt Jerry Miller, hennes suveräne gitarrist, som i somras turnerade med Doug Seegers. Som en bonus får vi också lyssna på Eilens vän och artistkollega Miss Tess. Dont miss! :-)

Konserten börjar 20.00, kassan öppnar 19.00

Fortfarande ska det löna sig att köpa förköp till Rootsykonserterna.
Förköpspriset är därför 280:- + ev serviceavgifter, i dörren kostar det 310:-
Biljetter finns att köpa på Ticnet/Örebrokompaniet.
OBS Ej Najz Prajz – vi jobbar på ett alternativ.

VÄLKOMNA TILL ROOTSY LIVE :-)

”Rio Grande”: https://youtu.be/lbPrKHn59M0
”Rain Roll In”: https://www.youtube.com/watch?v=m8K9Bpto3Io
Eilen Jewell på Facebook: https://www.facebook.com/events/1687160718236021/
Om Eilen på rootsylive.com: http://www.rootsylive.com/artist.asp?CArtist=1719
”People Come Here For Gold” med Miss Tess: https://www.youtube.com/watch?v=0hVXafCvyXQ

Det är ingen hemlighet att vi och en stor publik är upp över öronen förälskade i Eilen Jewell. Eilen är en av de första artisterna Rootsy Live hade på turné och allt sedan dess har Skandinavien varit en självklar plats för bandet att återvända till. Den urtrogna publiken har hela tiden växt och Eilen har släppt fyra skivor sedan första turnén. Nu var det dock länge sedan bandet var här. Ett välkommet tillskott till den Jewellska familjen har gjort att bandet tagit en naturlig paus. Mitt i Eilens och trummisen och makens Jasons vårdande av lilla Mavis, fick dock en ännu större publik smaka på en väsentlig del av Eilens musik och scenshow. Under föräldraledigheten lånade nämligen Doug Seegers Eilens fantastiska gitarrist Jerry Miller för den magiska Askunge-turnén sommaren 2014. Massa människor upptäckte via det Eilen och fick en ny favoritgitarrist. I oktober kommer Eilen Jewell och bandet tillbaka för en efterlängtad turné. Och ja! Jerry Miller är med som gitarrist.

I Örebro har Eilen med sig sin artistkollega och vän Miss Tess. Miss Tess är också en juvel bland alla de artister som på sitt eget sätt ger sig på att tolka vidareutveckla den amerikanska musikskatten. Vi låter Clementine Cox på No Depression Magazine beskriva Miss Tess: Miss Tess also gets major points for originality. I don’t know of anyone else right now touring in the Americana scene that has such an eclectic, jazzy, old school and interesting vibe. There’s an authenticity present in Miss Tess’ music. It is not contrived, not too far a stretch for the skeptical imagination. She is real. And she is rare.”

Om Rootsy Live:
Rootsy Live är den del av Rootsy som arrangerar turnéer och promotar de artister som vi tycker är The Real Deal och har absolut högsta kvalitet. För tillfället finner vi dessa oftast inom americanan och rootsmusiken. Musik som ofta har det gemensamt att det inte låter sig placeras i fack eller styras av anpassning till trender och förväntningar.

Viktigast av allt! Rootsy Live är en stor samling människor som arrangerar konserter, sprider och promotar fantastiska artister. Med entusiasm och kärlek ger de människor musikupplevelser de annars missat.

Över hela Skandinavien finns vi! Och vi är The Real Deal!

Datum / Tid

fredag, 16 oktober 2015 kl: 20:00

Plats

Örebro, Scandic Grand Örebro

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

305kr

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad