Oscar Danielson - Live på STÅ

Stå - Pintxos & VännerDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Oscar Danielson är sin egen genre, kritikerfavoriten och en mycket uppskattad liveartist, som alltid har de mest välrenommerade musikerna på sina studioinspelningar. Live framträder han dock oftast själv i strumplästen med sin gitarr. Hans låt Besvärjelse från albumet Stockholm i mitt hjärta har över 3 miljoner spelningar på Spotify och har tolkats av flera andra artister, inte minst i Norge där Oscar har en pågående stark karriär.


Den 17 januari 2020 släpper Oscar det egenproducerade albumet Det här kan bli året som jag faller – det första albumet från Oscar sedan kritikerrosade Lovesongs 2014. På albumet finns bland annat Jag kommer träffa nån ikväll, den fristående fortsättning på en av Oscars mest omtyckta låtar Rickard har gjort slut med Louise.


Oscar förklarar:


– Många frågor lämnades obesvarade efter att Rickard har gjort slut med Louise klingat ut. Hur gick det för Louise? Hur gick det för Madde? Och vad heter ens den där killen som håller på med hästar och bor med sin pappa? Jag ville försöka svara på några av dessa frågor och resultatet blev Jag kommer träffa nån ikväll, en sång om vänskap och den desperata jakten på kärlek.


Oscar är av många ansedd som Sveriges främsta textförfattare, med texter som handlar om hur vi fungerar, vi människor mitt i livet. Barn, livstetris och en ständigt tickande klocka. Varenda textrad genomsyras av Oscars underfundiga humor och perfekt avvägda frasering. Författare till bok och inte enbart låttexter är han också, 2018 utkom ungdomsromanen Två av oss på Rabén och Sjögren. 2012 belönades Oscars skiva Det kostar på att vara barn med en Grammis för Årets Barnskiva, och 2013 Grammisnominerades han i samma kategori för Oscar Danielson sjunger för barn som borde sova.


Under 2020 kommer Oscar turnera flitigt i både Norge, Danmark och Sverige.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2020-10-01 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen: