Menu

The Bland - Live på STÅ

Örebro

Stå - Pintxos & Vänner
onsdag, 24 mars 2021 kl:20:00

Historierna om svenska The Bland är många. De möttes i sina tonår under en resa i Nya Zeeland, och sedan dess har de gått sida vid sida. I Europa är de kända för att skapa eufori på sina spelningar, där publiken känner sig mer som familj än åskådare. En företeelse som utmanas mer och mer när scenerna nu blir större och större.


Vad som förut var en rostig husbil och ett gitarrfodral med mynt, har blivit turnébuss och stora streamingsiffror. Gatorna är nu festivalscener och The Bland står plötsligt med förlaget BMG och tyska skivbolaget Backseat vid sin sida.


I svensk media beskrivs bandet som ljudande från den amerikanska södern (PSL, SVT), men även att de ”plöjer en egen musikfåra” (Nerikes Allehanda) och ”förtjänar att operera i en alldeles egen kategori med sin moderna touch” (King Magazine). Årets samtliga singlar har fått pryda stora Spotifylistor som ”New Music Friday” och ”Indie Highlights”, och radiorotationerna såväl utomlands som i Sverige blir fler och fler.


Även om bandet spenderar stora perioder utomlands är Sverige fortfarande hemmet. I musikvideon till ’17’ speglar bandet miljön mellan Närke och Uppland där de härstammar ifrån, en video den stora konstbloggen booooooom.tvvalde ut till ”weekly choice”. I nuläget har dock bandet bosatt sig i Stockholm där de införskaffat ett torp på Åsöberget, Södermalm. Dit återvänder de i augusti för en exklusiv spelning i sin trädgård, tillhörande studiotorpet de kallar ”Röda Paradise”.


’Beautiful Distance’ innehåller allt från dansanta indiepop-singlarna ’17’ och ’Like the Rest’, med karibiska rytmer och himmelska körer, till balladerna ’Beautiful Distance’ och ’Wanderer’ med poetiskt djup, där textförfattaren Axel Öberg får tala fritt från hjärtat. De tio spåren utgör en historia där blandningen av intimitet, lekfullhet, mystik och extas förhoppningsvis kommer förfölja dig länge.

Datum / Tid

onsdag, 24 mars 2021 kl: 20:00

Plats

Örebro, Stå - Pintxos & Vänner

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

150

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad