Många evenemang som listas här har med tanke på rådande läge ställts in!
Kontrollera alltid med arrangör om hur det ser ut med ditt evenemang!

kl: 19:30

Arja Saijonmaa

Stadsträdgården - Restaurang-Bageri-CaféDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Arja Saijonmaa har spelat in ett nytt album efter 15 års tystnad!
â?Dig har jag kärâ?¦ min svenska sångbokâ?, är 13 sånger om livet och smärtan. Ensamhet och längtan. Minnen och saknaden. Glädjen och lyckan. Hösten och våren. Och framför allt sommaren: de ljuva nätternas, de milda vindarnas och de doftande blommornas yra och eufori.
Albumet innehåller de stora tidlösa svenska klassikerna med inslag av nya sånger plus två bonuslåtar: "Jag vill tacka livetâ? och "Högt över havetâ? som är Arjas största sånger i en helt ny musikalisk tappning.
Arja har skrivit själv texten till singeln som släpptes först. Det är hennes första egna sångtext och heter: â?Min ensamhetâ?.
Trogen sig själv har hon lyft fram sånger som tilltalat hennes hjärta. Sånger med innehåll både textmässigt och melodiskt.â?¨-Sånger jag sjunger ska ha substans, något att ta tag i, ord som sticker, något att kunna förmedla, gestalta, ge en tolkning. Det är melodin och den goda texten som bär musiken. Nu vill jag hylla den svenska visan, de stora klassikerna, den stora berättelsen, den underbara lyriken och de tidlösa melodierna, säger Arja.
Albumet är akustisk, naket, enkelt och med musiker som exponerar hela sin musikaliska virtuositet: en stråkkvartett, argentinsk bandoneon, gitarr, piano och komp.

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2015-07-17 19:30


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Arja Saijonmaa

Arja Saijonmaa, Högt över havet på Spotify

Högt över havet

Högt över havet

Arja Saijonmaa, Molnen skingras på Spotify

Molnen skingras

Molnen skingras

Arja Saijonmaa, Jag vill tacka Livet på Spotify

Jag vill tacka livet - 13 sånger av Violeta Parra

Jag vill tacka Livet

Arja Enni Helena Saijonmaa, född 1 december 1944 i Sankt Michel i Finland, är en finländsk sångerska och skådespelerska.


Arja Saijonmaa studerade vid Sibeliusakademin och tog en fil.kand. i drama, litteratur och musikvetenskap på Helsingfors universitet. Hon slog 1979 igenom som sångerska i Sverige med den till svenska översatta "Jag vill tacka livet" (Inti-Illimani, Violeta Parras "Gracias a la Vida").


Arja Saijonmaa har en stor musikalisk bredd, som inbegripit tolkningar av Zarah Leander, Mikis Theodorakis, samt klassisk musik. Sammanlagt har hon spelat in 35 album. Hon har spelat in låtar på många olika språk, bland annat finska, svenska, norska, spanska, italienska, grekiska, tyska, franska, och engelska. Hon har också haft filmroller i till exempel Charlotte Löwensköld och Herr Puntila och hans dräng Matti, båda 1979. Under tiden då diktatur rådde i Grekland, var hon mycket engagerad i landets sak, vilket hon beskriver i sin bok En ung naken kvinna.


År 1971 deltog Arja Saijonmaa i Melodifestivalen i Finland med sången "Talvilintu". År 1987 ställde hon åter upp i Melodifestivalen med sången "Högt över havet". Den här gången skedde det i de svenska uttagningarna, där hon kom på andra plats endast en poäng efter Lotta Engberg och "Fyra Bugg & en Coca Cola". Däremot vann bidraget omröstningen i den då nyuppstartade tävlingen OGAE Second Chance Contest. År 1990 deltog hon återigen i Finland med sången "Gabriela".


Hon var en av de tio programledarna för Melodifestivalen 2000 i Göteborg och gjorde comeback som tävlande artist i Melodifestivalen 2005 med låten "Vad du än trodde så trodde du fel", vilken inte nådde samma framgångar som "Högt över havet".