Menu

Eva Dahlgren

Örebro

Stadsträdgården
fredag, 11 augusti 2017 kl:18:00

Eva Dahlgren är äntligen tillbaka! Hennes efterlängtade och kritikerrosade album som släpptes i april följdes upp av en utsåld miniturné med fyra stopp och under hösten 2016 var hon ute på en stor Skandinavienturné. I sommar väntar fler konserter!


De senaste 40 åren har Eva Dahlgren vandrat intill oss i den svenska musikhistorien. Stilren och sval med elegant formulerade texter och melodier. Efter ett ständigt sökande och experimenterande under hela 80-talet, nådde Eva Dahlgren sin kommersiella topp med albumet ”En blekt blondins hjärta” 1991. Med sina nio Grammis-priser och tre rockbjörnar är en hon en av våra mest prisbelönta musiker genom tiderna.


Efter nio års musikalisk tystnad återkom äntligen Eva Dahlgren 2016, med det fina och delvis New York-inspelade albumet ”Jag sjunger ljuset” (producerad av Johannes Berglund), som kammade hem det höga betyget 4/5 i bland annat Aftonbladet, DN och Di Weekend. Nils Hansson på DN var såhär betagen: ”Så fort Eva Dahlgren sjunger denna första rad är jag klar över att hon har gjort ännu en av sina största klassiker, redan innan jag har hört hur den fortsätter.”


I höstas var Eva Dahlgren ute på en omfattande Skandinavienturné, som belönades med fyra plus i Aftonbladet – där den legendariska popartisten beskrevs som ”…en musiker på topp”. Nu är det klart att Dahlgren beger sig ut på en sommarturné till väl utvalda platser runt om i Sverige, som Way Out West i Göteborg och Parksnäckan i Uppsala.


En hälsning från Eva till publiken


Eva Dahlgren ser fram emot att sjunga ut sin musik i det nordiska sommarljuset, säger hon själv:


– Min första sommarturné. Folkparker. Jag 17 år. Blyg. Halva bandet världsvana amerikanska musiker. Bara killar. Ensamt. Många mil. Skruttig buss. En galen chaufför. Hemlängtan. Vilsen. Men ändå, det är något alldeles speciellt att spela om sommaren. Lättheten i våra sinnen. Myggen. Regnet. Värmen. Och jag vet att många av låtarna från mitt senaste album "Jag sjunger ljuset" passar extra fint att sjunga under bar himmel i det nordiska sommarljuset. Så. Liten. Sommarturné. Igen. Längtar, hälsar Eva.

Datum / Tid

fredag, 11 augusti 2017 kl: 18:00

Plats

Örebro, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

595

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad