Menu

Staffan Hellstrand

Örebro

Stadsträdgården
torsdag, 31 maj 2018 kl:20:00

Staffan Hellstrand äger en snart 30-årig karriär som soloartist när han nu släpper sitt sextonde album och gästar Stadsträdgården 31 maj i Örebro tillsammans med keyboardisten Jens Back, som bla spelade i Lasse Winnerbäcks kompband Hovet.


Staffan karriär har resulterat i grammisar, rockbjörnar och odödliga svenska klassiker som ”Lilla Fågel Blå” och ”Fiskarna I Haven”, som han skrev åt Idde Schultz. Men också kompromisslösa album med tydliga ställningstaganden. ”Fanfar” - hans hyllning till den vanliga människan framförs numera av en mängd svenska artister som Helene Sjöholm, Mia Skäringer, Sofia Karlsson och Cookies ´n Beans . Senast av Helene och Stockholms Filharmoniker på Riksdagens högtidliga öppnande.


På sitt sextonde album väljer dock Staffan att ta saken i egna händer. Under två år har han skrivit och spelat in allting själv i sin egen studio på söder i Stockholm. Resultatet är albumet ”Svaret På Allt” där han bara tar hjälp av några få utvalda gäster, som tex Jon Rekdahl, trumpet, Lisa Långbacka, dragspel och Cajsa Siik,sång


- Jag har utforskat lite nya stigar för att ta min musik vidare, berättar Staffan. Framför allt har jag gett mig själv tid att mejsla fram exakt vad jag vill uttrycka.


”Svaret På Allt” är ett album byggd på Staffans osvikliga melodikänsla och hans helt egna fåra av rocklyrik. Men med inspiration av samtida pop- och rockmusik visar det också upp en ny sida av en artist som aldrig stannar. Och gärna återuppfinner sig själv! Förutom sin egen karriär har han skrivit låtar till och med en mängd artister från Lasse Winnerbäck och Olle Ljungström via Latin Kings och The Nomads till Lena Nyman, Bodil Malmsten, Lisa Nilsson, Sven-Ingvars, Uno Svenningsson och många fler, tom det svenska fotbollslandslaget."


Arrangeras i samarbete med Studiefrämjandet.


Staffan Hellstrand
2024-07-27 20:00:00
Blandat, BORGHOLM, Kackelstugan Inne



Staffan Hellstrand
2024-08-07 20:00:00
Blandat, MARIEFRED, Skottvångs Grufva

Datum / Tid

torsdag, 31 maj 2018 kl: 20:00

Plats

Örebro, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

195

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad