Menu

Little Jinder

Örebro

Stadsträdgården
fredag, 9 augusti 2019 kl:20:00

Little Jinder


Nominerad till tre Grammis 2019, P3 Guld-pokal sedan tidigare, succé i Så Mycket Bättre, älskad programledare i Musikhjälpen och Sveriges absolut bästa Instagramstorys. Little Jinder har som ingen annan svensk artist lyckats fånga varje ögonblick och gjort till sitt eget. Allt sedan debutalbumet på svenska 2014 har Little Jinder tillhört den absoluta toppen bland svenska artister.


I oktober 2018 släppte hon albumet "Hejdå". Kritiker och publik tog direkt hits som "Goldwing", "Heartbreaker" och "Hålla handen" till sina hjärtan.


"Little Jinder blandar stark elektronisk häxgrogg" – Aftonbladet


"Fyra år efter debuten på svenska är hon en av Sveriges estetiskt mest inflytelserika artister" - Dagens Nyheter


"Hennes textförfattande är lika självklart poetiskt som tidigare och hennes förmåga att skapa hits lika vasst" - Nöjesguiden


-”Hejdå” är sista delen i en trilogi som representerat en särskild era i mitt liv. Åren mellan 20-30 då jag har levt fullt ut, i total anarki. Levt snabbt, rest skitmycket. Vill fortsätta med det konstnärligt, men inte i livet. Jag är inte så ”Little” längre, förklarar Josefine Jinder.


Little Jinder skivdebuterade i augusti 2008 med EP:n “Polyhedron E.P”. Se följde turnéer i både Europa och USA. Debutalbumet “Break Up” släpptes 2013 men det var först när hon bytte språk till svenska som det riktigt stora genombrottet kom hösten 2014. "Ful och tråkig tjej", "Inga E som vi E" och episka "Vita Bergens klockor" satte ny standard för svensk musik och året därpå fick hon en Grammis för Årets pop.


Andra albumet på svenska “Allting suger” 2016 fick utnämningen Årets pop på P3 Guld och samma år gjorde hon stort avtryck med sin medverkan i Så Mycket Bättre.


Jinder har på sina skivor bjudit in och samarbetat med bland annat Lorentz, First Aid Kid och Jocke Åhlund.


Utöver musiken har Josefin Jinder varit uppskattad programledare för Musikhjälpen 2016, gjort legendariska storys på Instagram och medverkat i radion fler timmar än de flesta.


Little Jinder
2024-05-31 20:00:00
Stockholm, Orionteatern

Datum / Tid

fredag, 9 augusti 2019 kl: 20:00

Plats

Örebro, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Musik

Kostnad

395

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad