Little Jinder

StadsträdgårdenDetta evenemang har redan varit! Kommentera gärna nedan om du var där! Det hjälper arrangörer med samma evenemang i framtiden!

Little Jinder


Nominerad till tre Grammis 2019, P3 Guld-pokal sedan tidigare, succé i Så Mycket Bättre, älskad programledare i Musikhjälpen och Sveriges absolut bästa Instagramstorys. Little Jinder har som ingen annan svensk artist lyckats fånga varje ögonblick och gjort till sitt eget. Allt sedan debutalbumet på svenska 2014 har Little Jinder tillhört den absoluta toppen bland svenska artister.


I oktober 2018 släppte hon albumet "Hejdå". Kritiker och publik tog direkt hits som "Goldwing", "Heartbreaker" och "Hålla handen" till sina hjärtan.


"Little Jinder blandar stark elektronisk häxgrogg" – Aftonbladet


"Fyra år efter debuten på svenska är hon en av Sveriges estetiskt mest inflytelserika artister" - Dagens Nyheter


"Hennes textförfattande är lika självklart poetiskt som tidigare och hennes förmåga att skapa hits lika vasst" - Nöjesguiden


-”Hejdå” är sista delen i en trilogi som representerat en särskild era i mitt liv. Åren mellan 20-30 då jag har levt fullt ut, i total anarki. Levt snabbt, rest skitmycket. Vill fortsätta med det konstnärligt, men inte i livet. Jag är inte så ”Little” längre, förklarar Josefine Jinder.


Little Jinder skivdebuterade i augusti 2008 med EP:n “Polyhedron E.P”. Se följde turnéer i både Europa och USA. Debutalbumet “Break Up” släpptes 2013 men det var först när hon bytte språk till svenska som det riktigt stora genombrottet kom hösten 2014. "Ful och tråkig tjej", "Inga E som vi E" och episka "Vita Bergens klockor" satte ny standard för svensk musik och året därpå fick hon en Grammis för Årets pop.


Andra albumet på svenska “Allting suger” 2016 fick utnämningen Årets pop på P3 Guld och samma år gjorde hon stort avtryck med sin medverkan i Så Mycket Bättre.


Jinder har på sina skivor bjudit in och samarbetat med bland annat Lorentz, First Aid Kid och Jocke Åhlund.


Utöver musiken har Josefin Jinder varit uppskattad programledare för Musikhjälpen 2016, gjort legendariska storys på Instagram och medverkat i radion fler timmar än de flesta.11

Visa hela beskrivningen

Datum / Tid

2019-08-09 20:00


Plats/Lokal:

Adress:Fler tillfällen:Little Jinder

Little Jinder, Sommarnatt på Spotify

Sommarnatt

Sommarnatt

Little Jinder, Vita Bergens klockor på Spotify

Little Jinder

Vita Bergens klockor

Little Jinder, Random folk på Spotify

Little Jinder

Random folk

Astrid Maria Josefine Jinder, känd under artistnamnet Little Jinder, ursprungligen Stove, född 20 februari 1988 i Skarpnäcks församling i Stockholms län, är en svensk popartist.


Little Jinder är dotter till Björn Stove och Åsa Jinder samt dotterdotter till Curt Einar Jinder. Hon skivdebuterade i augusti 2008 med EPn Polyhedron, som i mars 2009 följdes upp med Youth Blood 12", båda utgivna på det amerikanska skivbolaget Trouble & Bass. Därefter har hon turnerat och spelat i både Europa och USA.


2011 spelade hon på ett flertal ställen under Winter Music Conferance i Miami, bl.a. Ultra Music Festival samt på Coachella tillsammans med dubstep-artisten 12th Planet som står bakom en framgångsrik remix på Youth Blood.


Hon har bott i England där hon studerat på Liverpool Institute for Performing Arts, som ägs av Paul McCartney. Hon medverkade våren 2010 i panelen i Radio Stockholms program Bäst i test.


2013 bytte hon språk från engelska till svenska när hennes nästa singel Shh släpptes i november. Den följdes upp under 2014 med singlarna Ful och tråkig tjej samt Inga E som vi E (med Melo).


I slutet av augusti 2014 kom hennes dittills största hit Vita Bergens klockor som är ett samarbete med Rebecca & Fiona.


26 november 2014 släpptes hennes första svenskspråkiga album, Little Jinder och den 13 december uppträdde hon tillsammans med Julia Spada i Musikhjälpen med låten "Nåt e väldigt fel".Denna biografiska artikel om en svensk musiker behöver bilder. Har du en passande fri illustration får du gärna ladda upp den.