Menu

Marie Bergman och Lasse Englund

Örebro

Stadsträdgården
lördag, 2 oktober 2021 kl:17:30

MARIE BERGMAN OCH LASSE ENGLUND- EN EGEN GENRE


(Fotografen heter Lolita Ray.)


I Sverige har Family Four och schlagerfestivalen hängt kvar som ett karborreband i karriären, men i Norge och Danmark är det Marie Bergmans egna sånger och samspelet med Lasse Englund som rönt framgångar som något unikt och eget.
Det är det här unika uttrycket som Marie och Lasse presenterar som duo den 2:a Oktober i Växthuset, Stadsträdgården Örebro.


Marie och Lasse lever sin musik och spelar lika gärna runt köksbordet för musikens egen skull som i den egna lilla musikstudion där Lasse gör produktioner och bygger sin pod, ”Lasses Hus Sessions” - med olika artister och gästmusikanter.
Lasse har också rönt stora framgångar i samarbeten med andra artister på både skivor och konserter. Han har producerat skivor och turnerat med artister som Louise Hoffsten, Toni Holgersson, Totta Näslund och Tommy Nilsson m.fl.
Lasse tilldelades en Grammis år 1994 som årets producent och Guitar Peoples Prize första gången det utdelades år 2002.


Marie och Lasse bildade band tillsammans med andra samtidigt som de ofta framträdde som duo. Dom turnerade i Sverige och även i Norge, där dom fick en stor publik och deras skiva också sålde guld. Sedan upptäckte en stor publik i Danmark Marie och Lasse. Musiken utvecklades och de spelade på de största festivalerna - bl.a. fyra gånger på Roskildefestivalen.


Marie blev invald i ”Swedish Hall of Fame” 2018. Hon blev en förgrundsgestalt för kvinnliga musiker i Norden och för övrigt för alla musikanter som inte fastnar i en form utan ständigt söker nya vägar.


Vad de flesta inte känner till är att innan Family Four hade Marie en lång erfarenhet från visscenerna under 60-talet i Stockholm där hon växte upp. Hon var ett barn i huset på visrestaurangen Kaos i Gamla Stan, en flitig gäst på Vispråmen Storken tillsammans med Cornelis Vreeswijk, Fred Åkerström och de andra trubadurerna. Som fjortonåring gjorde hon sitt första framträdande där.


Marie Bergman har 12 album med egna sånger bakom sig. Hon har vunnit svenska Schlagerfestivalen hela tre gånger -70, -71 och -94. Startskottet till karriären var fyra år i den då så välkända gruppen Family Four 1969 – 1973.
1978 - Efter uppbrottet med Family Four slog sig Marie ihop med gitarristen Lasse Englund. Dom blev ett par, både i musiken och i övriga livet och för dessa två musikanter finns ingen skillnad, musiken ÄR Livet och tvärt om.
Lasse spelade då med Ola Magnell och det var Ola som förde paret samman. Marie fick framgång med sitt första soloalbum och låg på Svensktoppen med låten ”Ingen Kommer Undan Politiken” som Ola Magnell hade skrivit texten till.

Datum / Tid

lördag, 2 oktober 2021 kl: 17:30

Plats

Örebro, Stadsträdgården

Karta (Google)

Typ

Övrigt

Kostnad

290

         

Hitta evenemang

Fritext
Välj stad

    
                                        
Datum: Alla dagar
Veckodagar:
Tillbaka Sök

Välj stad